Frissítés!
A jövő szerdán kezdődő IV. Budapesti Cseh sörfesztiválon (jún 8-12.) - újabb fülesünk szerint - ezek a sörök lesznek:
Sörgyár | Márka | Sörfajta |
1. Pivovar Plzeňský Prazdroj 2. Pivovar Ferdinand Benešov 3. Pivovar Nymburk 4. Pivovar Bohemia Regent 5. Královský pivovar Krušovice 6. Pivovar Velké Březno 7. Pivovar Starobrno 8. Pivovar Ústí nad Labem 9. Pivovar Staropramen 10. Pivovar Velké Popovice 11. Pivovar Přerov 12. Pivovar Litovel 13. Pivovar Černá Hora 14. Budějovický měšťanský pivovar 15. Pivovar Náchod 16. Pivovar Eggenberg 18. Pivovar Herold Březnice 19. Rodinný pivovar Bernard 20. Pivovar Vysoký Chlumec 21. Pivovar Havlíčkův Brod | Pilsner Urquell Ferdinand Postřižinské pivo Bohemia Regent Krušovice Březňák Starobrno Jarošov Staropramen Velkopopovický Kozel Zubr Litovel Černá Hora 1795, Samson Primátor Eggenberg Herold Bernard Démon Rebel | 1 fajta 3 fajta 5 fajta 2 fajta 4 fajta 2 fajta 1 fajta 1 fajta 1 fajta 1 fajta 1 fajta 1 fajta 3 fajta 3 fajta 4 fajta 3 fajta 3 fajta 1 fajta 1 fajta 1 fajta |
(Σ 42)
A bejegyzés trackback címe:
https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr322942821
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szanisz 2011.05.30. 15:52:15
sajnálom h ezekből mind csak 1féle főzet lesz: Litovel, Lobkowicz, Primator, Svijany.
Ogreface 2011.05.30. 20:14:49
@szanisz: De vajon melyik? Mert bizony nagyon nem mindegy, hogy például a Svijanytól a Máz vagy a "Fehér lovag" lesz ott... és hol van Novo Paka vagy a Humpolec vagy valamelyik Prágai kisebb főzde? Azt se bánnám, ha egyszer a Kocour is bedugná a bajszát, pár féle különlegességével...
Na, de ne legyünk telhetetlenek! Legyen hideg a ser, sok sörcsap, ülőhely és ToyToy + jó idő!
Na, de ne legyünk telhetetlenek! Legyen hideg a ser, sok sörcsap, ülőhely és ToyToy + jó idő!
promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.05.30. 22:34:00
@Ogreface: Engem az is érdekelne, hogy vajon a cseh sörfesztiválon lesz-e pofája a SABnak a helyben főzőtt Kozelt nyomni, vagy netán kapunk eredeti feketét...
Ogreface 2011.05.30. 22:47:39
@promontor: Szerintem, szemrebbenés nélkül fogják nyomni a hazai sárga levet...
szanisz 2011.05.31. 09:39:27
@promontor:
Hát nem tudom. Mi Prágában agyba-főbe nyomtuk a csapolt Cerny Kozelt, de mikor múltkor pesten is a kezembe került egy üveg, és az összetételt is megvizsgáltam, picit kiábrándultam belőle (szacharin többek közt), és utána törvényszerűen nem is ízlett annyira, szóval az a stand nálam amúgy is kimaradna, a Premium Kozelt pedig nálam a Gambrinus is veri, de persze ízlések és pofonok...mindenesetre tényleg vicces lenne a hazai kozeles szcenárió :)
Hát nem tudom. Mi Prágában agyba-főbe nyomtuk a csapolt Cerny Kozelt, de mikor múltkor pesten is a kezembe került egy üveg, és az összetételt is megvizsgáltam, picit kiábrándultam belőle (szacharin többek közt), és utána törvényszerűen nem is ízlett annyira, szóval az a stand nálam amúgy is kimaradna, a Premium Kozelt pedig nálam a Gambrinus is veri, de persze ízlések és pofonok...mindenesetre tényleg vicces lenne a hazai kozeles szcenárió :)
Gérard Duchemin 2011.05.31. 11:27:03
@Ogreface: Na de az hogyan lehetséges? Az nem cseh sör, hanem valami szar utánzat.
Serkoptató 2011.05.31. 14:11:48
Nincs ebben semmi különös. A SABMiller is csak egy pénzgyár. A Kozel imidzsleépítése már évek óta folyik, ennek jegyében adták ki "licencbe" Kőbányára is.
A fekete Kozel is évről-évre szarabb, elvégre kell a hely a Masternak.
A Radegast pedig már a kihalás szélén van, gyakorlatilag már csak Morvaországban kapható a PU 10-es párjaként. 12-es Radegast már csak elvétve van, ha van. A barnát már legalább 6-8 éve nem gyártják.
Ez a tervszerű portfóliószűkítés része.
Kéne egy performance -- Hamisított Kozel, ne idd!
A fekete Kozel is évről-évre szarabb, elvégre kell a hely a Masternak.
A Radegast pedig már a kihalás szélén van, gyakorlatilag már csak Morvaországban kapható a PU 10-es párjaként. 12-es Radegast már csak elvétve van, ha van. A barnát már legalább 6-8 éve nem gyártják.
Ez a tervszerű portfóliószűkítés része.
Kéne egy performance -- Hamisított Kozel, ne idd!
Gérard Duchemin 2011.05.31. 15:22:48
@Serkoptató: Ha a sörfesztiválon odaállok a bódé mellé és azt kiáltozom: "Hamisított Kozel, ne idd!", megvernek?
promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.05.31. 23:35:43
@szanisz: A sörfesztiválon én is max egy pohárral innék barna kozelt, egyébként a ritkább fajtákra koncentrálnék. (Illetve fogok is, akármit is csapol a SAB...)
A összetevők, hát istenem, a csehek szoktak néha ilyen "gyanús" cukorszerű dolgokat belepancsolni a söreikbe, ez némelyiknek nem tesz jót (nekem pl. a Primator vonal nagyon nem jön be), de a fekete kozel (legalábbis Prágában csapolva) ettől számomra nem lett rosszabb. A világos Kozelek nem nagyon érdekelnek, kóstoltam őket, a kintiek ihatók, de semmi különös.
És hogy mindez tényleg mennyire ízlés dolga, én pl. a Gambrinust ki nem állhatom...
@Ogreface: És az lesz a legszomorúbb, hogy mondjuk vasárnap estére más már alig marad majd...
@Gérard Duchemin: Amíg nem lesznek nagy sorok, senki se fog oda állni: tavaly a pilzenit a kutya se itta, amikor én arra jártam. Nem hülyék az emberek, minek igyanak olyat, amit minden második kocsmában megkapnak...
A összetevők, hát istenem, a csehek szoktak néha ilyen "gyanús" cukorszerű dolgokat belepancsolni a söreikbe, ez némelyiknek nem tesz jót (nekem pl. a Primator vonal nagyon nem jön be), de a fekete kozel (legalábbis Prágában csapolva) ettől számomra nem lett rosszabb. A világos Kozelek nem nagyon érdekelnek, kóstoltam őket, a kintiek ihatók, de semmi különös.
És hogy mindez tényleg mennyire ízlés dolga, én pl. a Gambrinust ki nem állhatom...
@Ogreface: És az lesz a legszomorúbb, hogy mondjuk vasárnap estére más már alig marad majd...
@Gérard Duchemin: Amíg nem lesznek nagy sorok, senki se fog oda állni: tavaly a pilzenit a kutya se itta, amikor én arra jártam. Nem hülyék az emberek, minek igyanak olyat, amit minden második kocsmában megkapnak...
szanisz 2011.06.01. 10:09:18
@promontor:
dettó. Bár a SAB hozhatna azért Mastert, az lecsúszna...
amúgy közben felfedeztem, hogy a litovel barnája (pontosabban feetéje-cerny, dark), és világosa kapható a Móriczon levő G-roby-ban, elég jó áron.
dettó. Bár a SAB hozhatna azért Mastert, az lecsúszna...
amúgy közben felfedeztem, hogy a litovel barnája (pontosabban feetéje-cerny, dark), és világosa kapható a Móriczon levő G-roby-ban, elég jó áron.
Ogreface 2011.06.01. 12:00:49
@szanisz: Szerintem a három Master közül, egyedül a Tmavy, ami egy kis figyelmet érdemel, a másik kettő nem valami nagy durranás. Egyébként meg Prágában is csak üvegesben találkoztam velük mindenhol...
Ogreface 2011.06.01. 12:02:53
@promontor: Egy ideje kezdett már egyre édesebb, jellegtelenebb lenni a barna kecske...
szanisz 2011.06.01. 12:14:05
@Ogreface:
én csak a félbarnát és a barnát kóstoltam, a barna valóban kimagaslik, de van ám csapolva is, egy-két étteremben legalábbis találtunk, és mi pont azon csodálkouzunk, hogy üvegesben nem láttuk! (két éve volt).
én csak a félbarnát és a barnát kóstoltam, a barna valóban kimagaslik, de van ám csapolva is, egy-két étteremben legalábbis találtunk, és mi pont azon csodálkouzunk, hogy üvegesben nem láttuk! (két éve volt).
Ogreface 2011.06.01. 12:23:15
@szanisz: Én a múlt héten voltam, de mi csak üvegesben láttuk mindenhol, pedig igen sok kocsmában voltunk és a sörfeszten sem volt csapon. Mindenhol kint volt a hirdetése, mert valami országos akció volt, de csapolva sehol sem láttuk...
promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.06.01. 19:33:58
@szanisz: Tényleg, itt van: www.groby.hu/index.big?p=search_result&text=litovel, köszi a tippet!
Nahát, erről a Masterről nem is tudtam. Novemberben csapolva sehol se láttam és abban a kis Sparban sem volt, ahol a hazaút előtt bevásároltunk. Majd alkalomadtán megkóstolom.
@Ogreface: Lehet, bár eddig én régen is épp azért szerettem, mert édeskés volt. A kicsit megkopott varázst meg betudtam annak, hogy egyrészt a megszokás, másrészt az én ízlésem lett keserűbb az évek során. (Ez egyébként igaz is, a pilzenit sokkal jobban szeretem, mint régen...)
Nahát, erről a Masterről nem is tudtam. Novemberben csapolva sehol se láttam és abban a kis Sparban sem volt, ahol a hazaút előtt bevásároltunk. Majd alkalomadtán megkóstolom.
@Ogreface: Lehet, bár eddig én régen is épp azért szerettem, mert édeskés volt. A kicsit megkopott varázst meg betudtam annak, hogy egyrészt a megszokás, másrészt az én ízlésem lett keserűbb az évek során. (Ez egyébként igaz is, a pilzenit sokkal jobban szeretem, mint régen...)
Gérard Duchemin 2011.06.02. 13:22:32
De engem tényleg érdekel, hogy a Kozel standon hamisítottat fognak adni, vagy valóságost.
promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.06.02. 19:29:41
Aztírjaazújság, illetve pontosabban nyilatkozta az Infrádióban valaki a Cseh Követségről, hogy lesz Eggenberg is.
Meg azt is, hogy bemutatkozik a négy pesti cseh söröző, ami azért érdekes, mert tudtommal csak három van.
Meg azt is, hogy bemutatkozik a négy pesti cseh söröző, ami azért érdekes, mert tudtommal csak három van.
ger. duchemin 2011.06.02. 21:13:24
@promontor: Biztos valaki azt hitte a Kosztolányi Dezső téri hamisított-Kozel sörözőre, hogy az cseh :-))
Ogreface 2011.06.02. 21:41:50
@Gérard Duchemin: Ha a tízes kecskéről van szó, akkor tök mindegy, hogy magyar vagy "eredeti", mert sajnos mindkettő ugyanolyan színvonalon van...
Gérard Duchemin 2011.06.03. 09:42:10
@Ogreface: Igen. De hátha 12-est hoznak, meg esetleg barnát is. Bár a barnát nem ugyanott gyártják.
szanisz 2011.06.07. 12:43:38
"sajnálom h ezekből mind csak 1féle főzet lesz: Litovel, Lobkowicz, Primator, Svijany. "
Időközben kiesett a Lobkowicz és a Svijany, viszont Primátorból lesz több. Laikusként kérdezném, hogy közepes, és nagyfőzdék számára miért ilyen nehézkez a "terv" (adott mennyiség leszállítása) betartása?
Időközben kiesett a Lobkowicz és a Svijany, viszont Primátorból lesz több. Laikusként kérdezném, hogy közepes, és nagyfőzdék számára miért ilyen nehézkez a "terv" (adott mennyiség leszállítása) betartása?