Nem kis bátorságra vall manapság - főleg a tetszhalott Bulinegyed sarkán - sörözőt nyitni. A volt BrewDog Bar helyén, az Anker közben, megynyílt Madhouse-zal a Mad Scientist mégis mert nagyot gondolni. Sefcsik Marci, a Mad marketingese, amikor - sokadikként - feltettük neki a félénk kérdést, biztos jó-e az időzítés a Brew Dog egyik tulajdonosának, James Wattnak Business for Punks c. könyvéből idézett szabadon: Nem igazán jó egy vállalkozás, ha néhányszor nem hozol vakmerő és a vállalkozásra veszélyes döntéseket...
A Mad Scientist a Labor és a Mad Kert után, itt egy csaknem kompromisszummentes sörözőt indít be holnap, október 15-én. A csapon a Mad Core sörei (Jam 52, Jam 72, Liquid Cocaine, Tokyo Lemonade stb.) mellett a mézsörös vonal, a Mead Scientist söreit és a spontán erjedésű Mad X-főzeteket, valamint a Barrel Projektes söröket vonultatja föl csapon és palackban. A vendégcsapokra meg baráti magyar (Balkezes, First stb.) és külföldi főzdék (most a Tempest Brewing Co. vagy a Stu Mostow stb.) és a hűtőben további nemzetközi sztárfőzdék sörei várnak ránk.
Mindent meg lehet kóstolni
méghozzá az 1 decis kóstolókat az összes csapon lévő sörből 5-600 Ft / deciért, és ezért olyan söröket kapunk, mint a Raspberry Funk - spontán erjedésű málnával érlelt ale, vagy például nagy kedvencem, a Mead Scientistnek a Dubicz-borászattal közösen készített Irsai Olivér nevű mézsöre. A kóstolgatás után, ha valaki rátalált a kedvencére, akkor folytathatja avval, vagy a nehéz hordóérlelt sörök után öblíthet egy könnyed búzasörrel, vagy APA-val. Ahogy a nyári szezonban a MAD Kertben, úgy itt is mindig felkerülnek a legfrissebb újdonságok a csapra, úgyhogy folyamatosan lesz izgalom, nem is akármilyen mennyiségben, ahogy az őrült tudósokat ismerjük...
Ahogy egy jó zenés klubba is kell egy menő DJ, egy ilyen söröző konyhája akkor ér valamit, ha a sörrel igazán összefonódott szakács áll a konyhában. Piszkor Norbi a Csokszkomlóval, a komlós bombonokkal és a Borganika rendezvényein a menüsorokkal már letette a névjegyét, de itt most olyan sörös konyhát vihet, amiben tényleg a főszerep a söröké, mert nem csak leöblíteni-való keserű lágerek, hanem illatos, ízes, sokrétű sörök kerülnek az ételekbe és persze
az ételekhez is párosíthatóak a 25 csapról a keserű, fanyar, komlós, és hordóérlelt sörök.
A könnyű sörkorcsolyákból a háromféle kenyér és vajból álló falatkákkal indítottunk, amik bármelyik sour vagy APA-IPA mellé kellemesen csúsznak. Meleg előételként karfiol és hummusz volt a menünkben. A rántott csirkecomb is ízes omlós, mellé sörös barna vajas krumplipüré dukált, desszertnek meg a Mad tejberizs, Mad Szilvásgombóc, Mad Rákóczi-túrós hármasból, az ikonikus Rákóczi-túróst választottuk, természetesen Rákóczi-túrós Imperial Gose-val. Ebbe a desszertbe a sört a túrókrémbe csempészte bele a séf, és a baracklekvár nagyon szépen hozza a fanyarságot, ami a sörben uralkodó.
Sorrendben ugyan másodikként kaptuk meg, de külön szeretnék áradozni a gulyáslevesről. Azt gondoltam, hogy gulyásból már nagy újdonságot nem lehet mutatni, de - ahogy a Mad-es posztot is olvastuk -
ez a gulyásleves egészen új dimenziókat nyit,
mert az hogy omlós a marhahús, ízesek a zöldségek még nem lenne különleges, a kis roppanós zellerdarabkák már fokozzák az izgalmat, de a Mad Scientist New York Mochachino Milk Stoutja valami egészen különleges gazdag ízt ad a levesnek, ami nem a hagymától, hanem a sörtől sűrű, és olyan zamatos, hogy besz@rás meg lehet tőle vadulni.
A Belváros nem egy új sörözővel, hanem egy olyan eddig unikális gasztrohellyel lesz gazdagabb a Madhouse-zal, ami méltán vetekedhet a legjobb borbisztrókkal, és részben többet és mást kap az ide betérő vendég. Szilágyi Tomi (a Mad egyik tulajdonosa) elsősorban nem a külföldi turistáknak a piacát célozza meg a Madhouse-zal, hanem egy olyan igényes hazai közönséget, akiknek már sörben és a sör mellé kínált gasztronómiában is felsőfokúak az igényei, és tudják is értékelni a jót. Nagyon drukkolunk a csapatnak!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.