A japán konyha gazdag levese, a rámen nem újdonság, a távol-keleti éttermek kedvelt fogása. De a kanadai vendéglősök idén nyáron valami egészen meglepő új változatát találták ki. Ez a Beer-Ramen avagy a sör-rámen.
Sokaknak étvágygerjesztő, sokaknak meghökkentő lehet, ha a szokásos tálka helyett egy söröskorsóban kapják meg kedvenc éttermükben a rendelt levest. De ki a fene akarná megszokott ízes levesét hideg sörrel felönteni, vagy ha megfordítjuk a dolgot, ki szeretne a sörébe áztatva egy adag fűszeres tésztát?
A látszat - természetesen - csal. A richmondi Yuu Restaurant nyári menüjének egyik innovációjáról van szó. A kész ráment egy söröskorsóban tálalják és a "sörhab" a tetején pedig bonito-pehelyből készült hideg alaplé és felhabosított tojásfehérje keveréke némi zselatinnal, hogy valóban teljes és tartós legyen az illúzió.
Reméljük, jövőre a töltött káposztát egyelőre nem söröskorsóban, sörhabnak álcázott tejföllel gondolják ki a hazai foodieknak, de minden megtörténhet...
Kép források: itt és itt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.