Egy héttel ezelőtti posztom - szerencsére látszik, hogy a sör nagyon sokakat foglalkoztat - elég nagy hullámokat vetett, és a Sörspecialista egy gasztrós-kérésének is eleget kellett tennem, így picit elmaradtam a kóstolásokkal, de az elmúlt héten sem ültem tétlenül. Tavaly ilyentájt került lencsevégre Tibeer weihenstephani búzaélesztővel erjesztett szép Nelson Sauvin-es búzasöre (talán a tudatalatti játéka volt, hiszen Tibeer is elmélkedett a hazai sörhelyzetről egy sort, de épp az ő söréről készült képet választottam a sörmegmaradás "emblémájául"). Még a karácsonyi rohanásban juttatott el nekem - ezúton is köszönöm a törődést! - 2 palack Pandorát, amiről már Zsombibácsinál a Mesehabbalon olvashattunk. A készítő, Tibeer - "kötelező" - leírását az FK-ról ide is biggyesztem, egyrészt mert nagyon szemléletes és a legautentikusabb, másrészt mert lusta dög vagyok írni, inkább iszom...
Egy nap Pandora kíváncsiságból kinyitotta a szelencét, amiből az emberiségre szabadult az összes csapás (betegség, bánat, szegénység, bűn stb.) Pandora megijedt és gyorsan lecsapta a szelence fedelét, amiben egyedül a remény maradt benn. A világra szenvedéssel teli időszak köszöntött, míg Pandora újra ki nem nyitotta a dobozt, hogy a remény is kiszabaduljon...
Nagyon komplex, összetett sör, nem mindennapi ital.
A 12%-os alkoholtartalom nem viccel. Szoktuk ezt a sört bulifejezőnek is hívni. Az igazán belevaló sörfogyasztó, az est záró-fénypontjaként ha legurít egy ilyen üveggel, bizonyára nem lesz gondja az alvással...
Maláták: 5 féle maláta + barna kandiscukor
Komlók: Hallertauer Hersbrucker, Styrian Goldings
Élesztő: saját
OG: 1096, Keserűség: 26 IBU, Szín: 129 EBC
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Impavidus Mortalium 2014.01.15. 18:33:18
hogy miket meg nem kóstolsz te, hogy tudj plasztikus képet festeni egy ízről :)
Én még karácsony előtt kóstoltam, nekem azért ilyen fennkölten szárnyaló gondolataim nem támadtak tőle. Nekem nem volt ilyen sima és kiegyensúlyozott, mint ami a leírásodból tűnik.
Finom, ízlett, különlegesnek is mondom a hazai piacon, de nekem túl sok volt az alkohol benne, és túl édes is volt sörként.
Ezt mindamellett mondom, hogy belga párti vagyok és rendszeresen abt12-t, Rochefort10-et, fogyasztok, tehát kedvelem a magas alkoholt.
Ugyanazok a fenntartásaim vele, mint a TriplaX esetében is volt; egy ilyen erős sört, nem szabad hosszas pihentetés nélkül piacra dobni. Nem tudom meddig állt mielőtt boltba került, de legalább kétszer annyit kellene még állni hagyni :)
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.01.16. 13:25:53
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.01.16. 13:31:12
Impavidus Mortalium 2014.01.16. 14:35:57
újrakóstolom, mert meggy nekem nem jött át, persze valószínűleg sokat számít a harmóniában, az ízek kialakulásában, hogy mivel most kóstoltad, lehet, hogy akár kétszer annyi ideje ért már az üvegben, mint amikor én kóstoltam.
Nem kóstoltam még Cherry Coke-ot, de esküszöm megkóstolom :)