Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörbúvár

Férfiak cukrászdája

Forralt Démon avagy nesze neked nátha...

Nem, ez nem a Halloween utóhatása, hanem az FK-ra felkerült forralt sörös írásnak az előzménye. Történt ugyanis, a korábban kóstolt a műgyümölccsel fermentált Démont - más fogyasztható felhasználási formát nem látván - nekiálltam felforralni, hátha lesz belőle valami. IMG_6767_1.JPGIgazán jó sört mégse akartam ad hoc alkímiával elcseszerinteni. Fogtam cukrot, tejszínt, tojást, szerecsendiót, fahéjat és mozsarat meg egy lábost és nekiálltam a kotyvasztásnak.

A tojást kikevertem a tejszínnel és belereszeltem a szerecsendiót. Közben a szilvás Démont két evőkanál cukorral és némi - teatojásba tett - fahéjjal csigalassan forralni kezdtem. A gyöngyöző meleg sört a tejszínes fűszeres masszával óvatosan elkevertem - vagyis nem beleöntöttem, hanem, mint mikor levest gazdagít az ember, merőkanállal ki-kivettem kisebb adagokat a sörből és úgy kevertem össze a tejszínes tojással, hogy ne kapja össze a forró lé.

IMG_6768_1.JPG

A kész forró sörre még egy kevés 70%-os csokit reszeltem és megkóstoltam. A cukor, a tejszín és a fűszerek hatására a Szilvás Démonnak eltűnt az a kellemetlen mű-fanyar íze, ami miatt (szinte) ihatatlan volt. És hatásmechanizmusát tekintve ugyanúgy működött, mint a forralt bor - amit eléggé utálok - vagy a forró csoki, és szerencsére jókor is érkezett, mert a nyálkás időben a kezdődő taknyosság ellen hatásosabb fegyver volt, mint valami túlreklámozott paracetamolos gyógyszerészeti por. És egy helyes csészécskébe töltve még gasztro-szépészeti ujjgyakorlatokat is végezhetünk, hogy lenyűgözzük látogatóba érkező hölgyismerőseinket...

De mielőtt bosszús kommentek sorát találnám kiber-levelesládámban, zárásként szögezzük azért le, hogy jómagam zord télidőben is a sör hideg változatára szavazok. Maximum nem könnyű búzákat, hanem izmos baksöröket gyűrök le, ha süvöltő mínuszok rohangálnak az ajtón kívül. Úgyhogy jönnek nemsokára izgalmasabb darabok is.

IMG_6769_1.JPG

LATEST: Aki meg mindezek ismeretében vagy éppen ellenére meg szeretné kóstolni az FK-n elővezetett csokis forralt sört, az - Lehmann barnából főzve a Főzdebuszban - a Millenáris Fogadóban (a WAMP-on) megteheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr114910535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2012.11.16. 20:40:38

"Úgyhogy jönnek nemsokára izgalmasabb darabok is."
...csak halkan fohászkodva remélem, hogy mondjuk egy szép német "doppelbockot" nem kezdtek majd el különböző áfiumokkal forralgatni és zergekakazsírral dúsítani. Ez a sörnek látszó műfolyadék arra való, de nekem a szívem már abba is belesajdult, amikor a kézművessörökkel bűvészkedtetek. Végre nálunk is főznek jó söröket, ne azokat pancsoljuk már szét.
De ez csak az én privát és mélységesen elítélhető, elmaradott, sörfasiszta véleményem...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.11.16. 23:58:00

@Ogreface: a sajátos frazeológiádat továbbra is csak magasztalni tudom. Ha nem is duplabakkal, de egy jó kis búzával már készülök, csak az időm az nagyon véges. Persze nem forralni, hanem megírni és korcsolyával ellátni.
És ígérem, nem pancsolok, de ez a cucc másképp télleg ihatatlan.
:o]

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2012.11.18. 11:34:03

@Ogreface: Ha egy sör jó azt megiszom úgy, ahogy van, ha szar le sem veszem a boltban a polcról. Ránézésre -- Balling, alkohol, származási hely, összetevők -- is száz százalék biztonsággal döntök, hogy a kosárba kerülhet-e!

Bud Taste 2012.11.18. 13:52:39

@pif: "És ígérem, nem pancsolok, de ez a cucc másképp télleg ihatatlan."
Valahol azt hallottam, hogy rossz alapanyagból nem lehet jót főzni. Akkor ez most kivétel, vagy mégsem olyan rossz az a sör?

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.11.18. 16:58:49

@Bud Taste: Az az érdekes, hogy az alapanyag (a sör része) rendben van, de ez a műszilva tákolás teljesen elrontja. Így forralva, cukorral, fűszerekkel egész iható. A Dupla Kölesesből illetve a Fekete Korsóból készítettnek a nyomába sem ér. De én továbbra sem szeretem a forralt bort-sört, csak játszottam.

-kk- 2012.11.21. 13:31:34

aztán a bejegyzés Nagy Híre nem is számít? Lehmann sör a pékségen kívül?

Utolsó kommentek

Címkék

2015 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2bratanki (1) 3 fonteinen (1) 50/33 (1) 50/46 (1) 50/47 (1) 50/48 (2) 50/49 (1) a (1) AB-Inbev (1) Abdij Averbode (1) áfonya (1) ale (61) alefried (1) álhír (5) alkoholmentes (4) alltech (7) altbier (1) amerika (4) amszterdam (1) andechser (1) Anderson Valley (1) angol (16) apa (5) Apátsági (2) apátsági (3) aréna (1) armandootchoa (3) árpabor (2) asahi (2) aventinus (3) bajor (30) bak (33) balkezes (6) baltika (1) balti porter (2) bamberg (7) bandusz-köleses (1) barleywine (7) barna (4) bécs (6) bécsi ászok (3) beercorner (1) beerfort (2) békésszentandrás (53) belga (42) berlin (1) berlinerweisse (3) bevog (3) bierzauberei (1) bigfoot (3) bio (1) bisztro (1) bitburger (1) bjcp (2) bors (2) borsodi (19) BorsodiBevilaqua (1) boza (1) brett (7) brewdog (2) brewyourmind (3) brno (2) buda (3) budapest (10) budapestbeerweek (4) buli (1) burgenland (1) búza (40) búzasör (21) camba (1) cantillon (1) carlsberg (2) cerna hora (3) chilis (1) cider (3) címke (2) cinkota (1) craftbierfestwien (3) csakajósör (10) csalános (1) csalás (1) csapolás (1) csatorna szigetek (1) cseh (58) csíki (9) csobánka (8) csupor (1) dán (5) dealbreaker (1) debrecen (1) demolen (10) De Ranke (1) diabetikus (1) dimbolab (2) dombóvár (1) dreher (37) Dupont (1) edelweis (1) eggenberg (1) Élesztő (2) életkép (8) ERPÉ-Ludas (1) etyeki (3) fehérnyúl (5) feröer szigetek (1) fesztivál (49) fifty shades of (1) firstbrewery (10) flamand vörös (1) fót (14) főzdebusz (1) főzdefeszt (32) frank (1) fullers (1) füstölt sör (12) Fűtőház (4) gasztro (5) gasztrotop (1) gerilla (3) gluténmentes (1) goldenblog (1) gólem (8) gose (2) gösser (1) grabanc (9) greensheep (1) grimbergen (1) grodziskie (4) Gueuze (3) guinness (4) gyárlátogatás (1) gyertyános (2) gyógysör (1) gyömbér (1) győrzámoly (1) gyümölcsös (8) hacker-pschorr (2) hal (1) harapunk (4) házisör (32) hbh (1) hedon (2) heineken (22) hekkelberg (1) hermelin (1) hoegarden (2) hofmann (1) hofstetten (2) hofstettner (2) holland (12) homebrewer (3) hopfanatic-kisstamás (23) hopláger (1) hoptop (10) hordó (13) horizont (25) horvát (3) hrabal (4) hrabal100 (5) hübris (5) hunyadi (1) hutyánzoli (1) Huyghe (1) il capriccio (1) ipa (71) írók (2) Jandrain-Jandrenouille (1) japán (1) jégbak (1) k (1) kabinet (2) kaiser (1) kaltenecker (5) kapucinus (2) karácsony (13) kecsekmétisörmesterek (2) kelemen ottó (7) keserű méz (1) kézm (1) kissler (2) kisüzemi (272) kőbánya (8) kocsma (2) koktél (1) kollab (3) kölsch (3) komló (28) konrad (1) korzika (1) kősör (1) kóstolás (1) kozel (10) kraft (49) kraken (2) kroisbrewery (2) krombacher (1) kukorica (1) kulmbach (1) kulmbacher (1) lager (11) láger (21) lambic (6) lammsbräu (1) lapirata (1) la chouffe (1) legenda (18) lengyel (5) lexo (1) lichtenhainer (1) liechtenstein (1) limomádé (2) Lindemans (1) lipcse (1) löwolf (1) luxemburg (1) madscientist (20) mad scientist (3) magy (1) magyar (313) málta (1) maltman (1) man sziget (1) marino (1) marionett (1) márkanév (1) märzen (9) mecénás (1) meggyes (3) memminger (2) merlin (1) mexikói (1) mézsör (2) michael jackson (2) mikkeller (2) miskolc (1) Monyó (42) münchen (4) neipa (1) nelson sauvin (1) német (40) newengland (2) nitrogén (1) nógrád (1) norvég (2) novapaka (1) Nøgne Ø (1) oedipus (1) ogre (4) oktoberfest (5) olasz (3) orosz (3) országsörtesztje (1) osterbräu (1) osztrák (15) oysterstout (1) palóc (3) paracelsus (1) párkány (2) pécs (1) pécsisör (5) pelicon (2) permon (1) pils (12) pilseni (8) pivo (2) Plzeň (1) porter (21) pozsony (2) prága (8) primator (3) purkmistr (1) pyraser (3) quadrupel (2) radler (3) rage (1) rebaktibor (1) reczerser (5) régi idők sörei (1) reketye (6) rétság (1) rigó (1) rízmajer (26) rodenbach grand cru (1) román (3) rotburger (3) róthzoli (11) rozs (2) rozsnyó (1) sahti (1) saison (12) samuel smiths (1) san (1) scheyern (2) schlenkerla (6) schneider (4) schwarzbier (2) sernevelde (2) sierranevada (1) skót (2) soltvadkert (1) soproni (24) Sör (1) söralátét (2) sörfesztivál (60) sörforradalom (16) sörfőzés (4) sörgasztro (2) sörgyár (4) sörjövedék (1) sörkoktél (10) sörkönyv (2) sörkorcsolya (37) sörkultúra (17) sörmitöbb (2) sörmúzeum (2) sörnyitó (1) sörökamöszjövödréből (4) söröpohár (1) sörösapp (1) sörösdoboz (1) söröző (9) sörpiac (10) sörrally (1) sörsajt (1) sörspecialista (6) sörszörp (1) sörtörténet (35) sörturista (5) sörturizmus (3) sörvacsora (8) sörvers (1) sörverseny (30) sour (6) spontán erjesztés (2) staropramen (6) stgeorgen (1) stout (35) strong (2) stubnaágoston (1) suarez (1) svéd (2) svijany (1) synthesisbrewlab (1) szakbolt (1) szalon (1) szarsör (6) székely (2) szerb (2) szlovák (6) szlovákia (2) szlovénia (7) szüretlen (2) tabán (1) takácspéter (14) tank (1) tankönyv (1) távoli galaxis (1) teve (1) thehumanfish (2) thomasmenner1701 (2) thornbridge (1) Tibeer (6) tívíszerep (1) tökmag (3) tomiesjef (1) tomm (1) To Øl (2) trappista (3) treehouse (2) tréfa (4) tripel (3) tudomány (1) tuffbuzz (2) tumblr (1) turbacci (1) ugarbrewery (2) uradalmi (1) usa (3) USA (4) utassyrolli (1) v4 (1) vágott (2) valentins (1) vandálbrewing (1) vaskakas (1) vasököl (1) vélemény (1) vintage (1) vizir (1) vonat (1) webáruház (1) weihenstephaner (3) weltenburger (2) wernesgrüner (1) wheat (1) witbier (4) worldbeerawards (1) yeastside (2) zatec (1) zentus (2) zipsbrew (13) zirc (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása