Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörbúvár

Férfiak cukrászdája

Budavári Sörfesztivál - sajtótájékoztató

Minap kaptam egy e-mailt, melyben sajtótájékoztatóra invitáltak. Sörfesztivál a Budai Várban, kaptam föl a fejem. Hát már itt a tartunk? Alig vagyunk túl a sikeres Főzdefeszten, máris a nagy múltú borfesztivál helyszínén kap főszerepet a sör? Ott a helyünk a sajtótájékoztatón!

A házigazda, Péter Anna (Malackaraj) nyitja meg az eseményt és - rövid dumaszínházas bulvárintermezzo után (a Dumaszínház lesz az egyik program a fesztiválon) - gyorsan át is adja a teret a kérdezőknek. Lassacskán kiderül, hogy a kisüzemi főzdék mellett ott lesz a Sopron-Budapest-Bőcs sörtengely három óriásgyára. És kérdésünkre azt is elmondják, - bár igen nagy a titokzatoskodás - hogy minden sörgyár hoz valami unikális sört is. Ha a Gösser Zwickl-re gondolnak evvel, akkor jöjjenek csak nyugodtan. Ha meg - ne adj' isten - főznének valami kis tétel exkluzív sört, azt meg talán még meg is könnyezné a magamfajta sörblogger. De, mielőtt túlzottan meghatódnánk, - a Borsodi Búzás attitűdökre gondolva - sztem ilyen csak a mesében van...

Mint kiderült, a szervezők több, mint 30 kisüzemi főzdét szeretnének elhívni, de persze a tárgyalások még folynak, azonban a Főzdefeszten tapasztalt embertömeg talán fölbátorította a szűkös büdzséből gazdálkodó vidéki sörfőzőket, hogy merjenek egy nagyobb összeget invesztálni, és minél többen tényleg jelen legyenek a fesztiválon.

A műanyag poharas fesztiválokhoz képest ismét egy minőségi ugrás, hogy a belépő - 1690 Ft, melyben egy korsó sör ára is benne lesz - mellé, 500 Ft letét ellenében egy ÜVEG(!)korsót is kap a tisztelt látogató, melyből azért sokkal jobb szívvel fogyaszt a sörszerető tisztes polgár. Erre a hírre feltette a jogos kérdést a Komlókutató, hogy a felső kategóriás kisüzemi sörök közül a magas 7-9% körüli alkoholtartalmú sörökhöz miért nem gondolkodnak inkább pohárban a szervezők. Ha így marad, sok dülöngélő sörgourmand-nal fogunk találkozni a Savoyai-szobor tövében, mert ugyebár az ember azért van ott, hogy kóstoljon. És sokszor fél liter az hamar megárthat...

Külön nagy örömömre szolgált, hogy a sörgasztronómia is jelen lesz a rendezvényen. A hagyományos csülök, virsli, perec mellett remélhetőleg minél több, egyedi, sörhöz készített finomságot is megkóstolhat a látogató. Erre, Malackaraj-Anna, aki már korábban bizonyította ebbéli rátermettségét, és pár - egyelőre még meg nem nevezett - étterem a garancia.


(akik megmaradtak...)

Aztán, szabad a vásár alapon, a kiállítási darabokat is meg lehetett kóstolni. A bloggerek között valahogy nem a Kozel, a citromos Gösser és az Arany Ászok, hanem sokkal inkább a - vélhetően jórészt a Csakajósörtől beszerzett - unikálisabb darabok voltak népszerűek. A Cristoffel Nobel és az Anchor Liberty Ale mellett a békebeli, tubusos sűrített tejes felhangokkal is bíró Left Hand Milk Stout és a Primator 24 voltak a legnépszerűbbek.

Augusztus végéig azonban még sokat kell aludni. A Budavári Fesztivál előtt pár nappal azonban visszatérünk a végleges programmal és a végleges sörsorral. Addig is finom nyári söröket!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr403041584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.07.05. 15:49:24

ja, gyorsan ráraboltunk az érdekesebb darabokra. ahogy elnéztem az újságírók maradtak a 'hagyományos' ízeknél

Ogreface 2011.07.05. 17:52:11

Magam részéről szerintem passzolok. 1690.- belépő, gondolom horribilis sörárak / ahogy az egyik blogban olvasni lehetett, az iszonyatos helypénzek miatt is indokoltak lesznek a húzósabb tarifák /, valószínűleg a sörkorcsolyák is ilyen árszinten fognak mozogni. / Az itt rendezett pálinka fesztiválon például 890 forint volt 10 deka disznósajt! ...és vették! :) /
De legyen ez csak az én bajom, aki elmegy oda, annak jó szórakozást kívánok!

elmeherceg 2011.07.05. 22:39:06

Megint egy "sörfesztivál", ami nem a sörről szól. Minek egy sörfesztiválra dumaszínház, meg koncertek?
Lesznek-e sörös témájú előadások, sörbemutatók, sörkóstoltatások?
Úgy látom, marad a régi paradigma: zabálj meg egy csülköt, igyál meg egy vödör sört és csápolj Mulatós Ferire.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.06. 06:40:19

@Ogreface: Asszonták, hogy két sörár kategória lesz. Occsóbb: 400-450 és drágább 500-550 Ft. Hogy ezt pl. egy Fekete Rózsánál hogyan hozzák ki a 0,5-ös korsóra sztem még ők sem tudják. El fog az menni 700-ig is. Mondjuk még így is a piaci ár alatt van.
@elmeherceg: aki ebbe beletolja a pénzt, az vszínű valóban így gondolkodik. Reméljük, akik csapódnak és persze a kis főzdék azok tényleg sörkultúrát és sörgasztronómiát is belevisznek.

Gérard Duchemin 2011.07.06. 09:17:36

Egyébként nagyon szkeptikus vagyok a nagyüzemek különlegességekkel való előrukkolása irányában. Ha nekik a nyári különlegesség a citromos ciánkeserű-édes színezett zöldvíz, valamint az álbúzasör, akkor a téli különlegesség a pálinkával felturbózott berugósör lesz.

düsi 2011.07.06. 10:25:26

@pif:

"Reméljük, akik csapódnak és persze a kis főzdék azok tényleg sörkultúrát és sörgasztronómiát is belevisznek."

Nagyon nehéz akkor a kultúrát terjeszteni, amikor a kulturálatlansággal megegyező dumaszínház van jelen.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.06. 10:54:24

@düsi: a Fesztivál, mint a Borfeszt 3 helyszínen van, Dumaszínház meg csak - gondolom - nagyszínpadon. Sztem nem emiatt lesz gáz, ha az lesz. Én sokkal inkább az Arany Ászok-Citromos 0%-os promó-esőtől tartok...

ger. duchemin 2011.07.06. 11:12:19

@elmeherceg:

"Úgy látom, marad a régi paradigma: zabálj meg egy csülköt, igyál meg egy vödör sört és csápolj Mulatós Ferire."

Igen, és ez sötét dolog. :-(

Ogreface 2011.07.06. 12:21:08

@pif: A "levlistán" olvasott pénzügyi feltételek mellett, nem hiszem, hogy ezeket az általuk említett árakat lehet tartani. Legfeljebb akkor, ha csak felebaráti szeretettből mennek ki a serfőzdék...

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.07.06. 12:26:55

Most lehet,hogy nagyon mellé lövök,és igazából csak a Ti blogjaitokról tudok tájékozódni..de a kis,kézműves főzdéket felkapták,szerintem simán a Főzdefeszt látogatottságát észlelve a rendezvényszervezők és olvasva az FK blog fesztiválirásait az elmúlt napokban meg ezt a budai tervet,nehogy az legyen,hogy a mindenhova belerángatott kézművesek elfogják unni a fent is emlitett mulatós-zabálós rendezvényeket,az időjárásnak kitett napokat,a nagy multik nyomulását ahol egy kézműves sör csak max egy kis letudott helyi furcsaság..
szerintem nem szabadna hagyni,hogy a kézműves sörfőzdék bizalma elvesszen és nem kellene hagyni,hogy "kicsússzon" a magyar sörértők kezéből a velük,nekik!!,értük tartott rendezvények.Valahogy ki kellene emelni,venni a nyári kényszeredett fesztiválosdikból a kézműveseket,és igazán rájuk kihegyezett rendezvényeket kreálni.Marketing szempontból amúgy is a tematizált eseményeké a jövő,meg a jelen is..pl van magyar Camra-szerű szervezet?Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete,ugye jól tudom..az működik?Ha valóban az egy összetartó szervezet akkor ilyenekbe mint amit felvetettetek bele kellene szólniuk,nem?Hogy a pohár mekkora legyen,az árak,a kézművesekre eső reklámfelület,stb stb..ha már bemennek egy ekkora,nem rájuk tematizált rendezvényre.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.07.06. 12:34:49

@Barman's Choice: kitartás, őszig lesz még egy két jóhírünk!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.06. 12:41:21

@Ogreface: Nem véletlenül tértem rá ki. Sztem sem. Kérdés, ki vállalja be a kisüzemiek közül ennyiért, meg mit kap érte. Aki nem palackozott eddig közülük, az tuti nem csinál akkora bevételt a helyi csapolásból, hogy megérje neki.
És jobbnak tartanám a választhatóságot a belépőnél - korsó - vagy pohár.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.07.06. 12:44:46

@Barman's Choice: igazad vagyon. tulajdonképpen létezik már ilyen jellegű szervezet, csak még nem mutatta meg magát. viszont igenis kíván szerepet vállalni, alakítani a hasonló rendezvények szervezésébe egyfajta szaktudás révén.
úgy tudom a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete amúgy az itt tárgyalt fesztivál szervezői között van.
valóban nem kéne megvárni, hogy 1-2 év alatt leharcolják azt a kis egzotikumot, amit most fel tudunk mutatni sörben.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.06. 12:55:01

@Barman's Choice: Tartok tőle, hogy széles körben az igényesebb, jobb anyagi körülményekkel bíró fogyasztók nagy része még mindig a nagy gyárak, vagy az ismertebb, kommerszebb brandek felé hajlik. És ugye a feszten ott lesz az összes import és licenc márka, no meg vélhetően a nagy importőrök is. Kérdés, hogy mennyire tud egy kisüzemi magyar főzde evvel versenyezni. A Kreatív Italfórumos tapasztalatok és a Főzdefeszt-roham alapján van rá esélye, de csak a különlegességet főzőknek.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.07.06. 13:30:41

@pif: igen. pedig számukra pont az lenne a lényeg, hogy ne ezzel a kínálattal akarjanak versenyezni.

pluto111 2011.07.06. 14:19:44

A magyar "minőségi" gasztró fesztivál szervezők nem tudnak szabadulni attól a kényszerképzetüktől, hogy a látogatókat meg kell vágni már a belépővel is.
Érdekes ahol eddig voltam sörfesztiválon sehol nem volt belépő. Volt korsó bérleti díj meg drága volt a sör. Viszont beengedtek és ha már ott voltam akkor ittam is bőven a sörből.
Mennyi is a belépő az Oktoberfesten? Jó nyilván Péter Anna különbet szervez..

ger. duchemin 2011.07.06. 14:23:56

@pluto111:
"Jó nyilván Péter Anna különbet szervez.. "

Mire utalsz ezzel? Miben különbet, miben mást?

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.06. 14:48:02

@pluto111: Azt gondolom ez Magyarhonban egyfajta "szűrő". Más kérdés, hogy szükséges-e, meg hogy kit szűrnek ki vele.
A Borfesztiválon is van belépti díj, ott nem akad ki rajta senki...

pluto111 2011.07.06. 15:06:25

@pif: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy megkajáltatták ezt a belépő dolgot a néppel, és nem akarnak lemondani róla. Ez a szűrő duma hülyeség, ha már bemegy valaki úgyis megkóstol ezt-azt. Ki az a bolond aki odamegy, hogy megnézze mit nem kóstol meg?
Fesztiváloknak meg az a célja, hogy nagy forgalmat bonyolítson, sok ember legyen, stb..

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.07.06. 15:32:00

@pluto111: ma úgy tűnik mindenkivel egyet értek :)
bár emlékeim szerint a belépővel itt már 1 korsót ingyen megkapsz

pluto111 2011.07.06. 15:55:10

@Mantlesorrow: Igen azt írja fent. Attól még szimpatikusabb az a megoldás, hogy drágább a sör és nincs belépő.

Gérard Duchemin 2011.07.06. 16:10:12

@Pável:
"ez humor volt, ember."

A humorra is rá lehet kérdezni, mert a humor mögött is lehet csipkelődés.
Nem tudtad?
Ember!

:-)

pluto111 2011.07.06. 16:20:48

@Gérard Duchemin: Azt akartam írni, hogy aligha tud olyat összehozni. Egyik legfontosabb tényező az emberek tömege.

malvin1 2011.07.06. 20:22:50

@Ogreface:
én is passzolok - elvből!
Gondolom nindenki tudja, hogy az ilyen fesztiválolon minimum két-háromszorosak az árak. Ha ebből nem lehet kigazdálkodni a mindenféle költségeket, akkor az ilyen fesztiválokra valójában nincs is szükség. Ezek csak "szuper lenyúlós" rendezvények.
(ha rajtam múlna - sajnos nem rajtam múlik - én ilyen rendezvényeket nem engedélyeznék).

Ott volt a főzdefeszt ...
Ott volt a Cseh Sörfesztivál ...
Magyarázza már meg valaki, hogy miért kellenek ezek a "ha vásárolni akarsz, akkor előbb perkálj" rendezvények.

Gérard Duchemin 2011.07.06. 20:27:14

"Magyarázza már meg valaki, hogy miért kellenek ezek a "ha vásárolni akarsz, akkor előbb perkálj" rendezvények."

Nem, nem kellenek. Legalábbis nekem, meg neked nem. De a szervezőnek igen, a pénz miatt. És annak a szegény embernek is, akivel el van hitetve, hogy ez sörfesztivál, holott nem az. Ugyanaz a kategória ez, mint amikor a multi elhiteti az emberrel, hogy sört gyárt, de még sem.
No és mindkét dolog mögött mi áll? Hát a multi. :-(

Ogreface 2011.07.06. 20:53:47

@Mantlesorrow: OK, egy korsó sör. De melyikből? Gondolom az egyik tömeggyártású core lagerből, amiért én egy fillért sem szeretnék adni...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.07. 06:52:34

@pluto111: "Én inkább úgy fogalmaznék, hogy megkajáltatták ezt a belépő dolgot a néppel, és nem akarnak lemondani róla." Sztem nem egészen így van: Mondok egy példát. Barátom éttermében tavaly 500 Ft minimálfogyasztás volt a BL-döntőn. Egy csomó balhés alak bekeveredett, és 1 sört ivott (ez persze - ebben igazad van - a szervezőnek rossz), de emellett nem lehetett tőlük nyugodtan meccset nézni. Idén 1500 Ft volt a kötelező fogyasztás (kb 3 sör) és mindenki nyugodtan szórakozott, evett, ivott. Én erre a "szűrőre" gondoltam.
@Ogreface: "OK, egy korsó sör. De melyikből?" Elmondás szerint kategória van - valószínű nem Fekete Rózsa, de van alapabb kézműves sör, nem csak az Arany Ászok...
Azt gondolom, várjuk meg az augusztusi második tájékoztatót, és akkor ítéljünk...

pluto111 2011.07.07. 08:29:40

@pif: Nem jó a példa mert ott kaptál valamit cserébe a pénzedért.

düsi 2011.07.07. 08:49:52

@pif: Nem, nem az, mert az vicces, ez meg nem az.

malvin1 2011.07.07. 09:00:28

@pif: "...A Borfesztiválon is van belépti díj, ott nem akad ki rajta senki... "
Én azon is kiakadok!
Mellesleg nem minden borfesztiválon van belépő. Ez főleg a budepesti fesztiválokra jellemző. Kedvencem pl. a palkonyai nyitott pincék. Ott is csak a gravírozott pohárnak van ára, amit az ember amúgy is megvesz emléknek.

A kötelező fogyasztás sem elegáns, de ott legalább nem érzi úgy az ember, hogy "jogalap nélkül gazdagodtak" rajta. A szervezésért, lebonyolításért részvételi díjjat szednek az árusoktól. Esetenként "sápot" a forgalom után. Miért fizessek még én is a "semmiért"?

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.07.07. 09:15:58

Azt kell tudomásul venni, hogy ez egy üzleti vállalkozás, amit nem a sörivók kielégítésére találtak ki. A gasztronómia nagy üzlet és ha már a párizsinak és a májpástétomnak is van fesztiválja, miért ne lehetne a sörnek is?
A Budai Vár mint helyszín? Erre a Liget, mint a sör-virsli-vurstli szentháromság felkent szentélye sokkal alkalmasabb lenne. Bár lehet, hogy a sörfesztivál idejére a magyarok visszafoglalják a külföldi turistáktól a Budai Várat?

düsi 2011.07.07. 09:17:52

"Azt kell tudomásul venni, hogy ez egy üzleti vállalkozás, amit nem a sörivók kielégítésére találtak ki."

Akkor a sörivó ne menjen oda, mert ezt nem a sörivók igényeinek kielégítésére találtak ki.

düsi 2011.07.07. 09:19:35

1. Azt kell tudomásul venni, hogy ez egy üzleti vállalkozás, amit nem a sörivók kielégítésére találtak ki.

2. is van fesztiválja, miért ne lehetne a sörnek is?

Az 1. és 2. teljesen ellentmondásban van, mert ha a sörnek van fesztiválja, ünnepe, akkor azt a fesztivált a sörivók kielégítésére találtak ki, és te meg az 1.-ben az ellentétét mondod.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.07. 09:26:04

@pluto111: @malvin1: Nem azt írtam, hogy ez 'A' jó megoldás, azt írtam, hogy ez egyfajta szűrő.
A Budavári Borfeszt nem egy léptékű egy kis Villány melletti falucskával. Ott nem tudsz más borvidékről kóstolni. Ilyet sok borvidéken tartanak. Itt azt fizeted ki, hogy minden egy helyen van. Nem kell Villányba, Tokajba ill. Miskolcra, Békésszentandrásra leutazni...
Az persze valóban rossz érzést szül, hogy szemérmetlenül lehúzzák az embereket pl. a kajákon. Egy kb. 60 Ft költségű pompos a borfeszten is 6-700 Ft volt.

malvin1 2011.07.07. 09:46:08

@pif: Azért ez a palkonyai rendezvény országos, sőt, nemzetközi hírű. Tavaly pl. már szombat délelőtt (a fesztivál vasárnap délután van) nem kaptunk szállást Palkonyán. A nállunk korábban érkező osztrák (német?) csoportok már mindent elfoglaltak. És Villányban is csak nagy nehezen ...

Ami az "egy helyen van"-t illeti: szerintem ezért bőven fizetek azzal, hogy a "helyben" 80-120Ft./dl.-be kerülő borért a fesztiválokon 300-400Ft-ot fizetek.
(A sörös arány ennél talán kicsit jobb. Legutóbbi tapasztalatom - ráadásul egy nem beléptidíjjas rendeyvényen: 1 korsó "helyben" 300, a fesztiválon 500.)

düsi 2011.07.07. 09:57:28

@malvin1: Egy kérdés merült fel bennem. Egy borfesztiválon nagyra becsüli az ember azt, hogy egy helyen kaphat többféle borvidékről. De egy ilyen "sörfesztiválon" mitől nagy szám az, hogy egy helyen van borsodi, borsodi búza, borsodi bivaly, dreher, soproni, gösser citromos, stb? No mindegy, lehet hogy van akinek ez érték lehet.

pluto111 2011.07.07. 10:12:35

@pif: A szűrő jól működik, mert biztos nem megyek el olyan sörfesztiválra ahol fizetni kell a belépésért.
Amelyikre elmegyek ott biztos iszok 4-5 sört meg valami kaját is kipróbálok.

Bud Taste 2011.07.07. 11:00:43

@pluto111:
Szerintem amire most a kis főzdéknek és a magyar sörkultúrának szüksége lenne, az a minőségi kézműves sörökkel szemben elkötelezett, tudatos fogyasztói réteg, amely alkalmanként hajlandó áldozatot is hozni a sörkultúra fejlődéséért. Ennek bizonyságát adta pár ezer ember az Első Főzdefeszten, akik csikorgó fogakkal, de türelmesen végig várták az egy órás sorokat a sörökért amelyek többsége bizony még messze van a világszinvonaltól. Véleményem szerint a belépő szükséges amelynek tartalmaznia kell egy kultúrált korsót, amely túlméretes, hogy a csapolást megkönnyítse, illetve van rajta 3dl jelölés is, hogy ne kelljen külön pohárral készülni.
A feliratozott egyedi korsóért az igazi sörrajongók szívesen kifizetnék a reális belépőjegyet.Egy rendezvényt amely első körben nem a profitról szól, szinvonalasan megrendezni nem lehet ingyenes belépővel műanyag pohárral a multik támogatásával akik a kézműves sörök sírásói!

düsi 2011.07.07. 11:33:02

@Bud Taste:

"a multik támogatásával akik a kézműves sörök sírásói!"

Hozzászólásodnak ez volt a lényege. Báránybőrbe bújt farkasok ők, akik azt füllentik magukról, hogy a sörkultúra elkötelezettjei, de csak a pénz érdekli őket, nem érdekli őket a sör, gyárthatnának szappant is.

Bud Taste 2011.07.07. 11:43:42

@düsi:
"gyárthatnának szappant is"
:) Hiszen azt is gyártanak!
Amerikában a multi söröknek mint a Bud és társai Suds a gyűjtőnevük ami szappanlét/habot jelent.

pluto111 2011.07.07. 11:43:44

@Bud Taste:
Én ezt venném alapul ha ilyet szerveznék:
www.bierfestival-berlin.de/eng.html

Személy szerint rendszeresen támogatom a kisüzemi söröket. Ahol csak fellelek ilyet vásárolok (még olyat is ami tényleg messze van a világszínvonaltól).

Bud Taste 2011.07.07. 12:09:43

@pluto111:
Én meg ezt:gbbf.camra.org.uk/home
itt van belépő is de tagoknak olcsóbb.
Amúgy a berlinin is van ahogy látom 1,50 euróért színvonalas kóstolópohár.Sajnos a londoni és a berlini egybeesik.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.07. 12:09:47

@pluto111: Már a 3 csaj miatt sem rossz a berlini változat...
:o]
Azért a németeknél a sör más, mint nálunk.
Azt mondom, várjuk meg az augusztust, és meglátjuk, mi lesz ebből, aztán pálcát törhetünk felette. Most még túl képlékeny az egész, alig van konkrétum.

pluto111 2011.07.07. 14:11:51

@pif: Meg a sörválaszték se elhanyagolható:
www.bierfestival-berlin.de/regionen/reg00%20bierrondell.html

(itt még kattintgatni kell)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.07. 14:51:19

@pluto111: valóban szép. Bár a belga régióban az andechsi főzde kicsit vicces... Bár kolostor, kolostor.
:o]

malvin1 2011.07.07. 15:42:58

@pif: "Most még túl képlékeny az egész, alig van konkrétum."
Igen, még sokminden változhat ... sajnos, lehet, hogy nem is lesz annyira szép (30 kisüzemi főzde!) mint ahogy tervezik.

De a belépő díjj biztosan nem fog változni.
És ezzel kapcsolatban volna még két megjegyzésem:

Ha valaki kifizet kb. másfélszer annyit egy korsó sörért, mint amennyiért "normál esetben" megkapja, annak nem gond kifizetni 1600Ft.-ot. EZ ELVI KÉRDÉS. Volna egy "áthidaló" javaslatom is: legyen ez az 1600 minusz az egy sör ára az üvegkorsó - valami kis, a rendyvényre emlékeztető matricával - ára. Akkor már elfogadható: kaptam valamit a pénzemért. De nem igazán hiszem, hogy ezt a szervezők megértenék.

A másik gondolat: az ilyen rendezvényeknek a pillanatnyi bevételen túl lenni kellene egy hosszabb távú (marketing) céljának is. Én például a fentebb említett fesztiválok következtében megismertem, és rendszeres vásárlója lettem néhány sörfélének. Lehet, hogy erre a fesztiválra elhozzák a világ legjobb sörét, jó néhányan mégsem fognak rászokni, mert nem mennek el. Ezen meg a résztvevőknek kellene egy kicsit elgondolkodni. Hiszen nekik a minél nagyobb publicitás volna az érdekük.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.08. 06:59:04

@malvin1: Ezt én sem értem, miért nem kalkulálták bele - mint pl a Borfeszten - a belépőbe a kóstolópoharat. (ez amúgy emblémázott lesz, az elmondás szerint itt is) A másik gondolathoz annyit, hogy valamiért kis hazánkban nem alakult ki ilyenfajta marketing-szemlélet. Lásd pl. a Torkos Csütörtökön sok az olyan vendéglő, aki óriás reklám helyett óriás lenyúlást hajt végre...

Utolsó kommentek

Címkék

2015 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2bratanki (1) 3 fonteinen (1) 50/33 (1) 50/46 (1) 50/47 (1) 50/48 (2) 50/49 (1) a (1) AB-Inbev (1) Abdij Averbode (1) áfonya (1) ale (62) alefried (1) álhír (5) alkoholmentes (4) alltech (7) altbier (1) amerika (4) amszterdam (1) andechser (1) Anderson Valley (1) angol (16) apa (5) apátsági (3) Apátsági (2) aréna (1) armandootchoa (3) árpabor (2) arthurbdumpling (1) asahi (2) aventinus (3) bajor (30) bak (34) balkezes (7) baltika (1) balti porter (4) bamberg (7) bandusz-köleses (1) barleywine (7) barna (4) bécs (6) bécsi ászok (4) beercorner (1) beerfort (2) békésszentandrás (56) belga (42) berlin (1) berlinerweisse (3) bevog (3) bierzauberei (1) bigfoot (3) bio (1) bisztro (1) bitburger (1) bjcp (2) bors (2) borsodi (21) BorsodiBevilaqua (1) boza (1) brett (7) brewdog (2) brewyourmind (3) brno (3) buda (3) budapest (10) budapestbeerweek (4) buli (1) burgenland (1) búza (40) búzasör (21) camba (1) cantillon (1) carlsberg (2) cerna hora (3) chilis (1) cider (4) címke (2) cinkota (1) craftbierfestwien (3) csakajósör (10) csalános (1) csalás (1) csapolás (1) csatorna szigetek (1) cseh (59) csíki (10) csobánka (8) csupor (1) dán (5) dealbreaker (1) debrecen (1) demolen (10) De Ranke (1) diabetikus (1) dimbolab (2) dombóvár (1) dreher (39) Dupont (1) edelweis (1) eggenberg (1) Einbock (1) Élesztő (2) életkép (8) ERPÉ-Ludas (1) etyeki (3) fehérnyúl (6) feröer szigetek (1) fesztivál (49) fifty shades of (1) firstbrewery (11) flamand vörös (1) fót (14) főzdebusz (1) főzdefeszt (32) frank (1) fullers (1) füstölt sör (12) Fűtőház (4) gasztro (5) gasztrotop (1) gerilla (3) gluténmentes (1) goldenblog (1) gólem (8) gose (2) gösser (1) grabanc (9) greensheep (1) grimbergen (1) grodziskie (4) Gueuze (3) guinness (5) gyárlátogatás (1) gyertyános (2) gyógysör (1) gyömbér (1) győrzámoly (1) gyümölcsös (10) hacker-pschorr (2) hal (1) harapunk (4) házisör (32) hbh (1) hedon (2) heineken (22) hekkelberg (1) hermelin (1) hoegarden (2) hofmann (1) hofstetten (2) hofstettner (2) holland (12) homebrewer (3) hopfanatic-kisstamás (23) hopláger (1) hoptop (10) hordó (14) horizont (26) horvát (3) hrabal (4) hrabal100 (5) hübris (5) hunyadi (1) hutyánzoli (1) Huyghe (1) il capriccio (1) ipa (72) írók (2) Jandrain-Jandrenouille (1) japán (1) jégbak (1) k (1) kabinet (2) kaiser (1) kaltenecker (5) kapucinus (2) karácsony (14) kecsekmétisörmesterek (2) kelemen ottó (7) keserű méz (1) kézm (1) kissler (2) kisüzemi (279) kőbánya (8) kocsma (2) koktél (1) kollab (3) kölsch (3) komló (29) konrad (1) korzika (1) kősör (1) kóstolás (1) kozel (10) kraft (50) kraken (2) kroisbrewery (2) krombacher (1) kukorica (1) kulmbach (1) kulmbacher (1) lager (11) láger (22) lambic (6) lammsbräu (1) lapirata (1) la chouffe (1) legenda (18) lengyel (5) lexo (1) lichtenhainer (1) liechtenstein (1) limomádé (2) Lindemans (1) lipcse (1) löwolf (1) Luther (1) luxemburg (1) madscientist (20) mad scientist (3) magy (1) magyar (321) málta (1) maltman (1) man sziget (1) marino (1) marionett (1) márkanév (1) märzen (9) mecénás (1) meggyes (5) memminger (2) merlin (1) mexikói (1) mézsör (2) michael jackson (2) mikkeller (2) miskolc (1) Monyó (42) münchen (4) neipa (1) nelson sauvin (1) német (42) newengland (2) nitrogén (1) nógrád (1) norvég (2) novapaka (1) Nøgne Ø (1) oedipus (1) ogre (4) oktoberfest (5) olasz (3) orosz (3) országsörtesztje (1) osterbräu (1) osztrák (15) oysterstout (1) palóc (3) pannonhalma (1) paracelsus (1) párkány (2) pécs (1) pécsisör (5) pelicon (2) permon (1) pils (12) pilseni (8) pivo (2) Plzeň (1) porter (21) pozsony (2) prága (8) primator (3) purkmistr (1) pyraser (3) quadrupel (2) radler (4) rage (1) rebaktibor (1) reczerser (5) Reformáció (1) régi idők sörei (1) reketye (7) rétság (1) rigó (1) rízmajer (26) rodenbach grand cru (1) román (3) rotburger (3) róthzoli (11) rozs (2) rozsnyó (1) sahti (1) saison (12) samuel smiths (1) san (1) scheyern (2) schlenkerla (6) schneider (4) schwarzbier (2) sernevelde (2) sierranevada (1) skót (2) soltvadkert (1) soproni (25) Sör (1) söralátét (2) sörfesztivál (60) sörforradalom (16) sörfőzés (4) sörgasztro (2) sörgyár (4) sörjövedék (1) sörkoktél (10) sörkönyv (3) sörkorcsolya (37) sörkultúra (17) sörlottó (1) sörmitöbb (2) sörmúzeum (2) sörnyitó (1) sörökamöszjövödréből (4) söröpohár (1) sörösapp (1) sörösdoboz (1) söröző (9) sörpiac (10) sörrally (1) sörsajt (1) sörspecialista (6) sörszörp (1) sörtörténet (39) sörturista (5) sörturizmus (3) sörvacsora (8) sörvers (2) sörverseny (30) sour (6) spontán erjesztés (2) staropramen (6) stgeorgen (1) stout (37) strong (2) stubnaágoston (1) suarez (1) svéd (2) svijany (1) synthesisbrewlab (1) szakbolt (1) szalon (1) szarsör (6) székely (2) szerb (2) szlovák (6) szlovákia (2) szlovénia (7) szüretlen (2) tabán (1) takácspéter (14) tank (1) tankönyv (1) távoli galaxis (1) teve (1) thehumanfish (2) thomasmenner1701 (2) thornbridge (1) Tibeer (6) tívíszerep (1) tökmag (3) tomiesjef (1) tomm (1) To Øl (2) trappista (3) treehouse (2) tréfa (4) tripel (3) tudomány (1) tuffbuzz (2) tumblr (1) turbacci (1) ugarbrewery (2) uradalmi (1) usa (3) USA (4) utassyrolli (1) v4 (1) vágott (2) valentins (1) vandálbrewing (1) vaskakas (1) vasököl (1) vélemény (1) vintage (1) vizir (1) vonat (1) webáruház (1) weihenstephaner (3) weltenburger (2) wernesgrüner (1) wheat (1) witbier (5) worldbeerawards (1) yeastside (2) zatec (1) zentus (2) zipsbrew (13) zirc (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása