Vasárnap reggel gyönyörű napsütéses napra ébredtünk. El is határoztuk a családdal, hogy a téli szünidő utolsó napján reggeli után kisétálunk a Dunához és bohóckodunk egyet a hóban, megetetjük a hattyúkat, szánkózunk, együtt leszünk. A gyerekek megkapták a lekváros kenyerüket és a mézes teát. Édesanyjuk a bejgli és töltöttkáposzta-lencseattak után rá sem bír nézni az ételre. De velem mi lesz?
Szilveszterre a virsli mellé vásároltam még néhány bajor Weisswurstot, a pincében meg ott lapult egy üveg sötét búzasör a több mint 300 éves múltra visszatekintő, bajor Gutmann főzdétől. Ilyenkor télen a sötét búzasörök enyhén pörkölt malátás teste sokkal jobban esik az emberfiának. Noha ez a búzasör nem olyan anyagerős és súlyos, mint mondjuk az Aventinus, de reggelire remek lesz.
Vizet forraltam, a felforralt vízbe 10 percre beletettem a fehér wurstokat, és édes bajor mustárral (Hausmachersenf) és saját sütésű, friss tönkölybúzás rozskenyérrel már tálaltam is.
Remekül esett az édes mustásos íz mellé a friss, de kenyeresen malátás barna búza. Jól csúszott az enyhén édeskés Wurtshoz. Igazi jóízű napindító, hogy energiát gyűjtsünk a kinti mínuszok ellen. Apuka is megkapta, ami jár neki, úgyhogy jöhetnek a vízimadarak. És akkor most már tényleg sapka, sál, kesztyű és irány a jó levegő...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Gérard Duchemin 2011.01.04. 16:25:49
Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.01.10. 18:07:20
Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.01.11. 11:54:01
Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.01.11. 13:03:32
akkor azt írtam volna, hogy rád..v vmi ilyesmi
Gérard Duchemin 2011.01.11. 20:19:42
Nem. Mert ez marhaság :-)