Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörbúvár

Férfiak cukrászdája

Weltenburger Kloster Asam Bock

Tegnap már felszabadítottam magam arra, hogy bátrabban párosítsam a blogon megjelenő söröket a mellé elfogyasztott ételekkel is. Ma erre egy további jó alkalmat adott, hogy farkaséhesen tértem haza, és most nem holmi könnyed salátára vágytam, hanem vaskos hagymás, kolbászos tojásrántára, melynek kitunkolható tükörtojás szeme is van. És ez bizony nem könnyed pilzenit, vagy üde búzasört kíván maga mellé, hanem bizony vaskos duplabakot. Ogreface cimborámtól (aki nagyon dícsérte a rate-beer-en) amúgyis kedvet kaptam a világ legrégebbi kolostorfőzdéjének Asam Bock nevezetű költeményéhez, hát le is vadásztam a sörspecialistánál múlt héten. El is készült a négytojásos mű, vagy 20 deka kolbásszal, aggódtam is, hogy miképp gyűröm le. Na de a baksör segített.

Én eddig a sörspecialista által kínálgatott duplbakok közül ezeket próbáltam ki: Andechser Doppelbock Dunkel, Paulaner Salvator, Pyraser Josephi Bier Starckbier, Scheyern Kloster Doppelbock, Memminger Klausator. Ez a kolostori sör tényleg fantasztikus, csak a Salvatort nem kőrözte le, de míg amaz meglehetősen édeskés, mármár szinte desszertsörnek tűnik, addig ez nagyonis az ilyen nehéz, zsíros eledelek tökéletes kísérője.

Egyetlen dolog disszonáns egy kissé, az üvegen levő barokkos piperkőc alak. Az ő kezébe inkább pezsgős pohár illik, mint a vaskos, már-már parasztos Asam-Bock korsója. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a cimke a Kolostor újjáépítőinek, az Asam testvéreknek állít emléket, de vajon melyik Asam pózolhat az üvegen?

A kolostor sörfőzdéje majdnem a legrégibb a világon, a híres Weihenstephan is csak 10 évvel előzi meg. Így aztán a cimkén (a németek imádják a rekordsöreiket: legrégebbi, legerősebb, legkülönlegesebb stb.) csak az áll, hogy a legöregebb kolostorfőzde. Amúgy a kolostor bencés, és a címerben található kereszt Szent Györgyre, a Weltenburgi kolostor védőszentjére utal.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr561916168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.13. 17:56:03

állat jól néz ki, éhes lettem egyből. zárójelben jegyzem meg, hogy ha már fatál, akkor cserép v kőkorsó :)
(tudom, abban nem látszik, hogy fest a sör)

Gérard Duchemin 2010.04.14. 06:55:22

@Mantlesorrow: Két negy titkot árulok el: 1. a tál üveg. Alatta a színes abrosz látszik. De mivel az abrosz apró virágmintás, nem tetszett, hát több lépésben elfotoshopoztam. Így jobban ki lett emelve az étel is. 2. Sajnos nincs még kőkorsóm, de lesz, ha másért nem, a Salvator miatt. :-)

Gérard Duchemin 2010.04.14. 10:13:42

Most látom csak, hogy amely napon ezt a duplabakot abszolveáltam, aznap minősítette ogreface a Weltenburg pilzenijét. Minő egybeesés...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.14. 11:07:09

@Gérard Duchemin: télleg, most hogy mondod látszik az üvegkarima :)
a Weltenburger Pils is jó, no de a St. Georgen Pils..hmm. Nagyot alkottak csakúgy mint a Kellerbierben.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.15. 22:36:26

@Gérard Duchemin: Reméljük a kolbász az nem fotosoppolt! :o]
Amúgy a barokk-fejű figura az ifjabbik Asam, a kép meg a kolostor mennyezetfreskójáról egy részlet. (Úgy látszik, nem csak Maulbertsch szerette magát is ráfesteni az oltárképekre...)
Én is nagyon kedvelem a barnát rántottához!
Hogy ne legyen annyira nehéz, én mangalicazsírral szoktam megcsinálni. Úgy nem csak gurulva áll föl az ember az asztaltól utána.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.19. 14:56:16

Végre már én is eljutottam a Kacsa utcába...
A fenti finomságot tegnap este kóstoltam meg és csak csatlakozni tudok a rajongókhoz.
Már illatában nehéz és szinte bódítóan édes, majdhogynem ragacsos hatású. Mintha mézes-mustárral sütöttünk volna valamilyen szép szelet felsált. Merthogy a malátának valami enyhe füstös illata is ott terjeng a pohárban.
Gyönyörű sötét szín, finom hab, és visszafogottan dús szénsav. Az íze akár az illata. A várt nádcukros édesség keveredik a egy száraz füstösséggel. (A barna mate-tea aromája nyújt valami hasonlót összhatásában.) Ízében a 6,9% alkohol ellenére csak a teltség érződik, nincs karakteres alkoholos érzet, fanyarság. A lecsengése hosszú, némileg érződik a komló a háttérben, és az üres pohárban még jó ideig ott érződik az édes illat. Remek választás. A tojásrántotta mellett én el tudom képzelni barnamártásos vadételekhez, tárkonyos gazdag levesek mellé, de akár egy desszertekhez pl. Creéme Brulée vagy egy nehéz aszalt gyümölcsös piskóta (dundee cake, püspökkenyér) mellé is.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.19. 21:35:10

@Mantlesorrow: Köszi.
Ma az Andechser Doppelbock volt a soros. És nem véletlen, hogy Gerard már máshol is az édeskésebb ízeket részesítette előnyben. Neki a Weltenburger jobban ízlett. Nem véletlen a barokkos címke, az ízében is van valami cirádás, édeskés. Számomra az Andechser volt a nyerőbb. Akár a címkeképen látható hegyi kolostor, már az illatában is van vmi tavaszi frissesség. És valahogy az íze is nyersebb (nem durvább), őszintébb. A komlós lecsengés - hiába én úgy látszik keserűpárti vagyok - ebben sokkal megkapóbb. Ha szigorúan számokkal kéne leírnom a 10-es listán az Andechser 8, a Weltenb. 7
Ezt inkább igazi bajoros ételekhez, barnamártásos Kloss-hoz, Weisswursthoz, de könnyebb tésztás desszertekhez pl áfonyás palacsintához, szilváslepényhez tudnám elképzelni.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.20. 08:55:39

@pif: most mondanám, hogy nekem mindig az a kedvenc amelyiket iszom, de ez kicsit alkeszül hangzik :) pedig mindegyiket lehet valamiért szeretni, a Scheyern is egyedi a maga módján és a Bayuvator is olyat ad, amit a többi nem. egy másik fogáshoz, egy másik időpontban és hangulatban, lehet hogy az csúszik majd jobban. tán inkább érdemes úgy megközelíteni, hogy melyikre milyen gyakran vágysz :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.20. 08:57:01

@Mantlesorrow: mondom ezt úgy, hogy a kedvenc édességem a mákos palacsinta, ahol a mák barnacukorral van keverve, plusz kókuszreszelék + kávétejszín (a mák hamar beissza)

Gérard Duchemin 2010.04.20. 09:14:15

@Mantlesorrow: Szívemből beszélsz, pont így vagyok ezzel én is

Gérard Duchemin 2010.04.20. 09:21:49

@Mantlesorrow: Az se rossz, bár nem vagyok túl nagy édességpárti. Ehhez viszont nem találsz alkalmas sörkísérőt. Amúgy észrevettem, hogy amióta sörbuzi vagyok, lekonyul a szám, ha arra a kérdésre: Mi lesz a kaja? azt a feleletet kapom, hogy palacsinta. Pedig múltkor megtaláltam a császármorzsa ideális sörkísérőjét, de erről majd egy külön posztban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.20. 09:28:07

mondom ezt úgy, hogy a kedvenc édességem a mákos palacsinta, ahol a mákot barnacukorral keverem, plusz kókuszreszelék, plusz kávétejszín (ezt a mák hamar beissza)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.20. 17:01:16

@Mantlesorrow: A mák sztem alapvetően úgy édesség, hogy keserű.
Ha egy kicsit könnyedebben vágysz fenti kedvencedre, próbáld ki, hogy csinálsz egy dupla rétegű tiramisut, és az alsó mascarpone rétegbe kókuszreszeléket a fölsőbe mákot keversz. A piskótában ott a kávé és sztem simán elfér mellé egy lambic framboise v. geuze.

Ogreface 2010.04.20. 17:20:23

@Mantlesorrow: Mákos palacsinta barna cukorral,kókusz,kávétejszín... Szerintem a mák enyhén kesernyés ízéhez meglehetne próbálni egy stout sört,de nem a dry változatokból inkább mondjuk egy Left Hand Imperial Stout.Ebben vannak olyan ízek is mint egy régi zacskós csokis tejben és itt is jelen van egy kis kávés kesernyésség.
De ha ez nem jön be én kipróbálnám például egy jobb fajta meggyes lambikkal,hiszen a mákos-meggyes rétes is egy klasszikus desszert,ez a két íz már régóta jó barátja egymásnak. :)

Ogreface 2010.04.20. 17:22:17

"A mák sztem alapvetően úgy édesség, hogy keserű."

Na míg írogatás közben főztem magamnak egy kávét, megelőztek... :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.20. 21:28:38

@Ogreface: Én meg pont azon gondolkoztam, hogy vmi édeskés fekete sör milyen lehetne mindehhez, de olyan régiek az ilyenfajta élményeim, hogy nem tudtam volna ilyen konkrétan összekapcsolni.

Ogreface 2010.04.21. 23:29:47

@Mantlesorrow: Addig ajánlgatod és kóstoltatod ezt a "sört" míg tönkre megy a boltod! :)

Ogreface 2010.04.21. 23:34:20

Teszek a jövő héten egy próbát Mákos Guba - Köstritzer Schwarzbier párosítással. Próba - szerencse...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.04.22. 10:43:15

tök jó írjátok helyettünk az édességes posztunkat :P

:hátradől

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.22. 12:40:46

@Ogreface: ha csak ezen múlna, az egészet odaajándékoznám Duchemin úrnak.

Gérard Duchemin 2010.04.22. 16:26:27

@Mantlesorrow: Állok elébe. :-) Na de viccen kívül, nekem tényleg tetszik, és annak örülnék, ha más is megkedvelné, és elfogyna. Amúgy a sorlap.hu-n is tűrhetően teljesít: www.sorlap.hu/index.php?topicid=kostol&cikkid=436

Ogreface 2010.04.22. 22:04:50

@Gérard Duchemin: Felhívnám a figyelmedet az utolsó mondatra: "Egy tipikus tápláló gyógysör, a karakteres nedűk rajongói jobb, ha kerülik!"
:)

Gérard Duchemin 2010.04.22. 22:30:12

@Ogreface: Akkor már csak az lehet, hogy én a karakteres nedüket is kedvelem, meg a nem karaktereseket is. :-) Egy biztos, a borsodiszerű lőréket messzire kerülöm, és ez messze nem egy lőre, csak éppen egy kissé túlédesített, nem igazán komlós laza sör. Most egyébként egy barbar van a kelyhemben, hát kissé édes ez is, de nagyonis más műfaj :-)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.22. 22:45:54

@Gérard Duchemin: Testületileg megkérjük a pilzeni serfőzőket, alkossanak végre egy új, édes sört a tiszteletedre, a neve lehetne mongyuk Barackovy Lekvar
:o]

Ogreface 2010.04.23. 11:21:37

Gérard úrnak csak is a franciák főzhetnének valami ilyesmi névvel hogy: Doucereux Diurétique Bourbier ala Duchemin. :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.23. 19:46:36

@Mantlesorrow:@Ogreface: Úgy látom, elmehetünk sörmarketingesnek - de csak a kreatívok közé...
:o]
@Pável: Mikor születik már meg a bécsi kirándulásról szóló írás?

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.04.23. 23:39:06

@pif: vas./héfőre :)
addig is retrózunk...

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.04.24. 00:45:32

a címet elfelejtettük átírni :P

Gérard Duchemin 2010.04.25. 09:39:38

@Pável: Nem is kell átírni a címet, jó az úgy :-)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.10. 13:24:32

Tegnap visszakóstoltam és amellett, hogy véleményem maradt abszolúte pozitív több új benyomásom támadt, nem is feltétlenül a sör, hanem a korsó-pohár, amiből ittam kapcsán. Első kóstolás alkalmával egy nagy méretű Leffe-es kehelyből ittam, második alkalommal egy Kalnapilis-es (litván) nyújtott karcsú korsóból. Míg a kehely - vélhetően a szélessége miatt is - sokkal inkább az édes illatokat ízeket tárta föl az Asam-ban, addig a hosszúkás, karcsú korsóból a pörkölt malátás ízek, és a - kortyolgatás közben eltelt idő miatti lassú felmelegedés miatt - bizony az alkoholos íz is határozottan kiérződött. A kehely egyre jobban feltárta a sör ízeit, a korsó a lendületes, de kissé egyhangú harmónia után szétszabdalta az ízeket. Kíváncsi volnék a Ti ilyen irányú tapasztalataitokra, más sörök kapcsán is.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.10. 13:27:23

Tegnap visszakóstoltam és amellett, hogy véleményem maradt abszolúte pozitív több új benyomásom támadt, nem is feltétlenül a sör, hanem a korsó-pohár, amiből ittam kapcsán. Első kóstolás alkalmával egy nagy méretű Leffe-es kehelyből ittam, második alkalommal egy Kalnapilis-es (litván) nyújtott karcsú korsóból. Míg a kehely - vélhetően a szélessége miatt is - sokkal inkább az édes illatokat ízeket tárta föl az Asam-ban, addig a hosszúkás, karcsú korsóból a pörkölt malátás ízek, és a - kortyolgatás közben eltelt idő miatti lassú felmelegedés miatt - bizony az alkoholos íz is határozottan kiérződött. A kehely egyre jobban feltárta a sör ízeit, a korsó a lendületes, de kissé egyhangú harmónia után szétszabdalta az ízeket. Kíváncsi volnék a Ti ilyen irányú tapasztalataitokra, más sörök kapcsán is.

Gérard Duchemin 2010.06.10. 13:32:14

@pif: Én ezt nem tudom ennyire, de azt igen, hogy brutélisan meghatározó a pohár. Nem tudnék erős belga ale-t hosszú pilzeni pohárból, pláne korsóból meginni, és pilzenit sem tudnék lapos Kasteel-esből.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.10. 14:05:41

@Gérard Duchemin: Borokról tudom, hogy még az üveg összetétele is (ugyanolyan pohármormánál) tud nagyon nagyot változtatni az ízeken.
Az Asam azért volt ilyen nagy meglepetés, mert azért jellegében nincs messze egy Leffe Brune-től, de Bock-ot inkább korsóban isznak a németek. Még cserépkorsóban is ki fogom próbálni!

Ogreface 2010.06.10. 22:42:31

Nekem megvannak a kedvenc kóstoló poharaim:
belga és erős belga ale - Duvel tulipán
barna és világos búza - Kapuziner búzás pohár
belga búza - Hoegaarden búzás korsó /vastag falú/
trappisták - ezekhez mindhez megvan a saját kelyhe
porter,stout,angol ale - Murphy's pintes korsó
pilseni,lager - Paulaner pilseni flute
gyümölcsös lambic,goeze - Mort Subit pohár
De szoktam otthon sörözgetni hagyományos füles korsókból is és néha előveszem a bajor literes steinemet is.
Érdekes kísérlet volt hogy egyszer egy kirakodó vásáron vettem egy tölgyfa korsót,ami mindig adott valami különleges ízt a belőle kóstolt sörnek.Egyszer aztán elfeledkeztem róla egy fél évig,aztán amikor beletöltöttem egy üveg hideg sört,egy nagy durranással kettérepedt...

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.06.11. 08:24:26

a P.Kwak is csak a vázájából finom igazán! :)

Ogreface 2010.06.12. 10:53:18

@pif: Ezekhez nagyon jó a bajor kőkorsóm, így lenne igazén hagyományos de a küllem megvizsgálása érdekében az elsőt általában egy hosszú egyenes falú Schultheisses füles üvegkorsóból szoktam kóstolni.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.12. 11:50:28

@Ogreface: A Kalnapilis-es, amiből kóstoltam, az nagyon hasonló a Schultheisses-hez. Akkor érzésre ezek szerint jó volt a választásom. De a Leffe-esből jobb élmény volt ez a sör...

Az ilyen fajtát én a Frankföldön kapott cserépkorsómból szeretem inni, de hát abban valóban nem lehet szemrevételezni...

Utolsó kommentek

Címkék

2015 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2bratanki (1) 3 fonteinen (1) 50/33 (1) 50/46 (1) 50/47 (1) 50/48 (2) 50/49 (1) a (1) AB-Inbev (1) Abdij Averbode (1) áfonya (1) ale (62) alefried (1) álhír (5) alkoholmentes (4) alltech (7) altbier (1) amerika (4) amszterdam (1) andechser (1) Anderson Valley (1) angol (16) apa (5) apátsági (3) Apátsági (2) aréna (1) armandootchoa (3) árpabor (2) arthurbdumpling (1) asahi (2) aventinus (3) bajor (30) bak (34) balkezes (7) baltika (1) balti porter (4) bamberg (7) bandusz-köleses (1) barleywine (7) barna (4) bécs (6) bécsi ászok (4) beercorner (1) beerfort (2) békésszentandrás (56) belga (42) berlin (1) berlinerweisse (3) bevog (3) bierzauberei (1) bigfoot (3) bio (1) bisztro (1) bitburger (1) bjcp (2) bors (2) borsodi (21) BorsodiBevilaqua (1) boza (1) brett (7) brewdog (2) brewyourmind (3) brno (3) buda (3) budapest (10) budapestbeerweek (4) buli (1) burgenland (1) búza (40) búzasör (21) camba (1) cantillon (1) carlsberg (2) cerna hora (3) chilis (1) cider (4) címke (2) cinkota (1) craftbierfestwien (3) csakajósör (10) csalános (1) csalás (1) csapolás (1) csatorna szigetek (1) cseh (59) csíki (10) csobánka (8) csupor (1) dán (5) dealbreaker (1) debrecen (1) demolen (10) De Ranke (1) diabetikus (1) dimbolab (2) dombóvár (1) dreher (39) Dupont (1) edelweis (1) eggenberg (1) Einbock (1) Élesztő (2) életkép (8) ERPÉ-Ludas (1) etyeki (3) fehérnyúl (6) feröer szigetek (1) fesztivál (49) fifty shades of (1) firstbrewery (11) flamand vörös (1) fót (14) főzdebusz (1) főzdefeszt (32) frank (1) fullers (1) füstölt sör (12) Fűtőház (4) gasztro (5) gasztrotop (1) gerilla (3) gluténmentes (1) goldenblog (1) gólem (8) gose (2) gösser (1) grabanc (9) greensheep (1) grimbergen (1) grodziskie (4) Gueuze (3) guinness (5) gyárlátogatás (1) gyertyános (2) gyógysör (1) gyömbér (1) győrzámoly (1) gyümölcsös (10) hacker-pschorr (2) hal (1) harapunk (4) házisör (32) hbh (1) hedon (2) heineken (22) hekkelberg (1) hermelin (1) hoegarden (2) hofmann (1) hofstetten (2) hofstettner (2) holland (12) homebrewer (3) hopfanatic-kisstamás (23) hopláger (1) hoptop (10) hordó (14) horizont (26) horvát (3) hrabal (4) hrabal100 (5) hübris (5) hunyadi (1) hutyánzoli (1) Huyghe (1) il capriccio (1) ipa (72) írók (2) Jandrain-Jandrenouille (1) japán (1) jégbak (1) k (1) kabinet (2) kaiser (1) kaltenecker (5) kapucinus (2) karácsony (14) kecsekmétisörmesterek (2) kelemen ottó (7) keserű méz (1) kézm (1) kissler (2) kisüzemi (279) kőbánya (8) kocsma (2) koktél (1) kollab (3) kölsch (3) komló (29) konrad (1) korzika (1) kősör (1) kóstolás (1) kozel (10) kraft (50) kraken (2) kroisbrewery (2) krombacher (1) kukorica (1) kulmbach (1) kulmbacher (1) láger (22) lager (11) lambic (6) lammsbräu (1) lapirata (1) la chouffe (1) legenda (18) lengyel (5) lexo (1) lichtenhainer (1) liechtenstein (1) limomádé (2) Lindemans (1) lipcse (1) löwolf (1) Luther (1) luxemburg (1) madscientist (20) mad scientist (3) magy (1) magyar (321) málta (1) maltman (1) man sziget (1) marino (1) marionett (1) márkanév (1) märzen (9) mecénás (1) meggyes (5) memminger (2) merlin (1) mexikói (1) mézsör (2) michael jackson (2) mikkeller (2) miskolc (1) Monyó (42) münchen (4) neipa (1) nelson sauvin (1) német (42) newengland (2) nitrogén (1) nógrád (1) norvég (2) novapaka (1) Nøgne Ø (1) oedipus (1) ogre (4) oktoberfest (5) olasz (3) orosz (3) országsörtesztje (1) osterbräu (1) osztrák (15) oysterstout (1) palóc (3) pannonhalma (1) paracelsus (1) párkány (2) pécs (1) pécsisör (5) pelicon (2) permon (1) pils (12) pilseni (8) pivo (2) Plzeň (1) porter (21) pozsony (2) prága (8) primator (3) purkmistr (1) pyraser (3) quadrupel (2) radler (4) rage (1) rebaktibor (1) reczerser (5) Reformáció (1) régi idők sörei (1) reketye (7) rétság (1) rigó (1) rízmajer (26) rodenbach grand cru (1) román (3) rotburger (3) róthzoli (11) rozs (2) rozsnyó (1) sahti (1) saison (12) samuel smiths (1) san (1) scheyern (2) schlenkerla (6) schneider (4) schwarzbier (2) sernevelde (2) sierranevada (1) skót (2) soltvadkert (1) soproni (25) Sör (1) söralátét (2) sörfesztivál (60) sörforradalom (16) sörfőzés (4) sörgasztro (2) sörgyár (4) sörjövedék (1) sörkoktél (10) sörkönyv (3) sörkorcsolya (37) sörkultúra (17) sörlottó (1) sörmitöbb (2) sörmúzeum (2) sörnyitó (1) sörökamöszjövödréből (4) söröpohár (1) sörösapp (1) sörösdoboz (1) söröző (9) sörpiac (10) sörrally (1) sörsajt (1) sörspecialista (6) sörszörp (1) sörtörténet (39) sörturista (5) sörturizmus (3) sörvacsora (8) sörvers (2) sörverseny (30) sour (6) spontán erjesztés (2) staropramen (6) stgeorgen (1) stout (37) strong (2) stubnaágoston (1) suarez (1) svéd (2) svijany (1) synthesisbrewlab (1) szakbolt (1) szalon (1) szarsör (6) székely (2) szerb (2) szlovák (6) szlovákia (2) szlovénia (7) szüretlen (2) tabán (1) takácspéter (14) tank (1) tankönyv (1) távoli galaxis (1) teve (1) thehumanfish (2) thomasmenner1701 (2) thornbridge (1) Tibeer (6) tívíszerep (1) tökmag (3) tomiesjef (1) tomm (1) To Øl (2) trappista (3) treehouse (2) tréfa (4) tripel (3) tudomány (1) tuffbuzz (2) tumblr (1) turbacci (1) ugarbrewery (2) uradalmi (1) USA (4) usa (3) utassyrolli (1) v4 (1) vágott (2) valentins (1) vandálbrewing (1) vaskakas (1) vasököl (1) vélemény (1) vintage (1) vizir (1) vonat (1) webáruház (1) weihenstephaner (3) weltenburger (2) wernesgrüner (1) wheat (1) witbier (5) worldbeerawards (1) yeastside (2) zatec (1) zentus (2) zipsbrew (13) zirc (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása