A hazai kisüzemi főzdék kezdik újra felfedezni maguknak a lágert. A Monyó Culágerje és a Rizmajer-Armando Jozin z Bazinja talán a legszembetűnőbb kísérletek. Ám most Kiss Tomi is gondolt egyet, és Kiskunhalason elkészült egy láger, ami - nem Kiss Tomi lett volna, ha nem csavarint rajta egyet - a…
Először Maurer Oszkár, délvidéki magyar borász a Beerfort bemutatón mesélt nekem a főzdéről, és igyekeztünk megszervezni egy közös kóstolót, de az akkor nem jött össze. Aztán Takács Péterrel (Hatodik Íz) társalogtunk róla, és Tim a World Atlas of Beer szerkesztő-társírója is elismerően szólt róla,…
Ha az évzáró bejegyzésben a komló évének nyilvánítottam 2015-öt, az idei év véleményem szerint óriási víz- (azaz sör-)választó lesz nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai söréletben is. Alábbiakban összeszedtem, milyen folyamatokat látok jelenleg a magyar söréletben.
A hazai "sörforradalom" első…
Tibold Ákos (Sörspecialista) nem is olyan régen járt a Norvégiában a Nøgne-nél, és az ő bevezetőjével kezdem ezt a posztot. Természetesen hozott a Sörmanufaktúrába finom söröket, amelyek közül a Saison és az IPA jött be nekem igazán. A Stout még ott hever a pincében, de már nem sokáig. Ám átadom a…
pif:
@promontor: Jogos a sörfesztes kiegészítés, köszi. Igen a Soproni Portert én is nagyon sajnálom, v... (2022.01.03. 12:06)Sörévértékelő 2021
promontor:
Jó áttekintés szokás szerint.
Szubjektív kiegészítések:
1) Nagyüzemi fronton szomorú hír a Soproni... (2022.01.02. 11:05)Sörévértékelő 2021
Árpa Jankó:
Valaki tud arról, hogy vannak-e azóta új termékek, vagy ez is hasonló módon befulladt, mint a Mad ... (2021.12.29. 11:27)ANTL - A Dreher kisüzemet nyitott
pif:
@kocsmablog: hát azért az elég cseh volt - a gyártás is (2021.12.02. 09:33)Borsodi lesz a Guinness!
Utolsó kommentek