Pif kolléga folyamatos és teljesen jogos - ám kulturált - basztatásának hatására erőt vettem magamon, s szilárd fogadalmat tettem, hogy rendszeresen publikálok a blogon végre, elszakadva a facebook-os pár soros postoktól, melyek nagyobbrészt időhiány, de be kell valljam, jelentős részt lustaság okán jelentek meg csupán ott.
No, nem kell megijedni és fegyver után kapni rögtön, nem hosszú eszmefuttatásokról van szó többnyire - de lesz ilyen is óhatatlanul - hanem gyors sörértékelésekről szubjektív értékítéletemről egy-egy sör kapcsán. Néha könnyen néha nehezebben beszerezhető sörök véleményezéseként.
Egyetlen dolog lesz bennük közös a sör szeretetén és tiszteletén kívül; a szubjektivitás.
Nem BJCP alapján értékelem a söröket, hanem az én egyéni ízlésem alapján úgy, ahogyan én megélem a fogyasztását, lejegyezve az esetleges gondolataimat érzéseimet, benyomásaimat emlékeimet melyet keltettek bennem. Olykor étellel, olykor anélkül ajánlva egy-egy sör.
Hogy legyen egy egységes arculata a dolognak a lentebbi formában lészen a postok megjelenése, s egyben ez lesz az első post.
Saison Dupont Vieille Provision |
|
Nemzetisége: Belgium
Étel: Tükörtojás, grillezett csirkemell tejszínes szarvasgombakrémmel. |
|
Vélemény: Ez a klasszikus, belga vonalú farmhouse ale hasonlóan megosztó sör, mint az Orval. Van aki imádja, van aki nem állhatja, de legyinteni nem lehet rá. Én kifejezetten szeretem. Szép opálos, narancssárga szín, jó állású, kemény, fehér habbal Az ízében egy kis gyógynövényes fűszeresség indít egy villanásnyira és máris egy félelmetesen kiegyensúlyozott összetettségnek adja át a helyét. A maláta édessége is ott van, s benne narancshéjas, korianderes, borsos, szegfűszeges, gyümölcsös ízorgia fanyar komló keserűséggel. A test közepes, de nagyon jó textúrájú, krémes szénsavassággal tölti ki a szájat és terül szét a nyelven. A korty végén a torokban még egy újabb meglepetést kap az ember egy száraz határozott keserűséggel és itt visszaköszön az első benyomás gyógynövényes jellege is. Szép száraz érzettel ér véget, egy kis alkoholmelegséggel. |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Eddie Roberts 2015.05.27. 13:19:25
Impavidus Mortalium 2015.06.02. 20:38:58
Nem dísz, perverz módon szeretem az erős paprikát. Minél erősebb annál jobb. Mindenhez.
No ez azért nem teljesen igaz... tejbegrízhez csak erőspistát teszek :)