A sör divat lett. Már a legutolsó vidéki búcsú is sörfesztiválként van címerezve. A Főzdefeszt és a Budavári Sörfesztivál után a héten is két újabb sörfesztivál nyitja meg jelképesen kapuit a városban, így ha már kicsit be is sokalltam, de illendő néhány szóban megemlékezni róluk. A Józsefvárosi a volt Főzdefesztes helyszínen, a Mikszáth tér és vonzáskörzetében sajnos jóval szegényesebb kínálattal jelentkezik, és még egy Borsodis stand is akad. Azért ott találjuk a fesztivál vásári forgatagában a Domján a Bäder, a Kissler a Rotburger mellett egy kupacban a Hopfanatic-Legenda-Fóti-Big Foot négyest, akik hozzák a jól megszokott szortimentet, és van egy újdonság is, a Sörbúváron is hamarosan bemutatkozó Kentucky Ale, akik az Alltech égisze alatt működnek és van egy szép IPA-juk, egy könnyed Kölsch, egy sima és egy Bourbon hordós Golden Ale és egy Bourbon hordós Stout is. Kóstolójegyzet hamarosan érkezik.
A Városháza parkban már 3 napja zúz (és a foci VB végéig ki is tart) a Cseh Sörfesztivál, akik 100-féle sörrel hirdetik magukat, és végignézve a sort - ugyan nagy újdonságokkal nem találkozunk - minden cseh sör kedvelő talál kedvére valót. Az én titkos favoritjaim a sörlistáról a Svijany szűretlenje, a Chotebor 11-es barnája, a remek Merlin, a krumlovi Eggenberg füstöse és szűretlenje és az egyik kedvenc főzdém, az Uhersky Brod 3 féle söre. Azért újdonság is akad, a plzeni Purkmistr sörei, amikkel eddig nem nagyon lehetett Budapesten még a cseh fellegvárakban sem összefutni.
Úgyhogy szomjasak nem maradunk, továbbra is sörre fel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
alehunter 2014.06.21. 00:23:45
promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.06.21. 07:41:13
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.23. 09:07:59
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.23. 09:09:23
rambo13 2014.06.23. 09:17:20
rambo13 2014.06.23. 09:20:58
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.23. 09:51:04
Eddie Roberts 2014.06.23. 14:18:05
rambo13 2014.06.23. 14:19:50
node majd úgyis az dönt ami a palckban van:)
Eddie Roberts 2014.06.27. 11:06:23
Ha van ilyen, akkor bocs,de én még egyen sem voltam...
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.28. 09:35:54
Ogreface 2014.06.30. 12:52:41
Eddie Roberts 2014.06.30. 13:48:35
Ez elég szórakoztató lenne szerintem.
ger. duchemin 2014.07.02. 12:42:31
ER-PÉ? Ja emlékszem, az valami fantasztikus sörkulináris élmény. Nem lehet eldönteni, hogy a büdös szag dominál-e inkább, vagy a húgyszerű savanyú íz. Tökéletes!
rambo13 2014.07.03. 10:15:35
www.origo.hu/tafelspicc/ital/20140702-pet-palackos-sorok-tesztje.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-6&utm_campaign=sec
rambo13 2014.07.03. 10:26:51
promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.07.03. 10:41:20
@rambo13: Nálam az ottani listából a Dunakanyar egyértelmű kakukktojás, bár tudom, hogy kisebbségben vagyok a róla alkotott viszonylag pozitív véleményemmel. Mondjuk kiváncsi lennék, hogy mennyi ideje volt a palackban, tudtommal az egy időszakos, téli főzet, ha ez igaz, akkor már vagy féléve a palackban lehetett, ami nem sok jót igér.
Bud Taste 2014.07.03. 17:58:15
Ha jól emlékszem, elbüszkélkedtél vele, hogy akkor kóstoltál ER-PÉ sört, amikor a Tescoban egy hosztesz műanyagpohárból szobahőmérsékleten kínált meg vele. Ez nálam már akkor is kiverte a biztosítékot, de még ezt is tudtad fokozni azzal, hogy a múltkor az ezüstérmes dupla sörükből mintát próbáltál kunyizni Ludas Úrtól talán éppen ezen blog nyilvánossága előtt! A kecsege gerincesebb mint te vagy, még pörkölt formájában is!
@rambo13: Biztos vagyok benne, hogy korrekt, hozzáértő csapat tesztelt vakon, belövő sörnek egy PET-palackos Arany Ászokkal, vagy Kőbányai Világossal. Minden sörből több palackot szereztek be különböző helyeken és hagyták azokat legalább egy éjszakát a hűtőben pihenni. A hibás palackokat nem minősítették és a sörök árát sem hasraütés- szerűen írták le, bár ennek ellent mond, hogy a 6,5%-os IPA ára ugyanannyi, mint az 5%-os lágeré. A szűrt búzasör pedig ténylegesen ismeretlen fogalom a tesztelőknél, ezért nem is említik meg, hogy a Kalász színe tükrös, ezért a Kristallweizen és nem a Hefeweizen alkategóriába tartozik. Ha kávéscsészéből kóstoltak, akkor viszont nem láthatták a sör színét, ez esetben én kérek elnézést!
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.07.03. 20:13:02
Köszönöm az infot, kedden megyek vszínű a Cseh fesztre
Bud Taste 2014.07.03. 21:06:58
Rizmajer karácsonyi söréből több hónaposat ittam literes PET-palackban, semmi baja nem volt.
Amúgy a környezettudatos üvegpalack-fetisiszták elborzadnának, ha megtudnák, mennyivel jobban terheli a környezetet a többutas üvegpalack...
Eddie Roberts 2014.07.04. 08:52:29
rambo13 2014.07.04. 10:05:08
rambo13 2014.07.04. 10:08:50
arról aztán már nem is beszélek, h nekik a kaltenecker =rozsnyói kaltenecker...anyám...
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.07.04. 15:44:09
@Bud Taste: Nekem nincs bajom a PET-tel, csak hosszan nem jó tárolni, sztem a Rizmajer a kivétel volt, ami erősíti a szabályt.
@rambo13: azért a Kling Józsi nem annyira amatőr eddigi tapasztalataim szerint, de az egész Táfelspicc, hogy úgy mondjam kicsit bulvárszakmai...
rambo13 2014.07.04. 16:56:24
(bár a borhoz én kevésbé értek)
a tafelspicc abszolút bulvárszakmai, kétség nem fér hozzá,de néha vannak egész értékelhető "tesztjeik" is, meg mondjuk én a váncsa írásait nagyon szeretem rajta...