Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörbúvár

Férfiak cukrászdája

Fesztiváleső - Józsefvárosi és "Jönnek a Csehszlovákok!"

A sör divat lett. Már a legutolsó vidéki búcsú is sörfesztiválként van címerezve. A Főzdefeszt és a Budavári Sörfesztivál után a héten is két újabb sörfesztivál nyitja meg jelképesen kapuit a városban, így ha már kicsit be is sokalltam, de illendő néhány szóban megemlékezni róluk. A Józsefvárosi a volt Főzdefesztes helyszínen, a Mikszáth tér és vonzáskörzetében sajnos jóval szegényesebb kínálattal jelentkezik, és még egy Borsodis stand is akad. Azért ott találjuk a fesztivál vásári forgatagában a Domján a Bäder, a Kissler a Rotburger mellett egy kupacban a Hopfanatic-Legenda-Fóti-Big Foot négyest, akik hozzák a jól megszokott szortimentet, és van egy újdonság is, a Sörbúváron is hamarosan bemutatkozó Kentucky Ale, akik az Alltech égisze alatt működnek és van egy szép IPA-juk, egy könnyed Kölsch, egy sima és egy Bourbon hordós Golden Ale és egy Bourbon hordós Stout is. Kóstolójegyzet hamarosan érkezik.

choteborcerny6158.JPG

A Városháza parkban már 3 napja zúz (és a foci VB végéig ki is tart) a Cseh Sörfesztivál, akik 100-féle sörrel hirdetik magukat, és végignézve a sort - ugyan nagy újdonságokkal nem találkozunk - minden cseh sör kedvelő talál kedvére valót. Az én titkos favoritjaim a sörlistáról a Svijany szűretlenje, a Chotebor 11-es barnája, a remek Merlin, a krumlovi Eggenberg füstöse és szűretlenje és az egyik kedvenc főzdém, az Uhersky Brod 3 féle söre. Azért újdonság is akad, a plzeni Purkmistr sörei, amikkel eddig nem nagyon lehetett Budapesten még a cseh fellegvárakban sem összefutni.

Úgyhogy szomjasak nem maradunk, továbbra is sörre fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr966389871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alehunter 2014.06.21. 00:23:45

mondjuk nekem a Kentucky Ale sörei jobbára inkább az átlag alá szaladnak, mint fölé; az a Kölsch meg egy borzalom, nem sör és igazán az IPA-jukra se nagyon lehetnek büszkék...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.06.21. 07:41:13

A Purkmistr-el csak az a baj, hogy nincs jelen egyelőre. Mint ahogy pl. a Kout sör is csak a sörlistán található meg, a valóságban nem.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.23. 09:07:59

@alehunter: A Kölsch még nem volt meg, de az Ale, különösen a Bourbon Barrel nekem nagyon bejött. És az IPA is. Nem annyira fejleszakítós, hanem szolid és elegáns. Vmi ilyesmit szeretett volna a Nincs mesével a Hatodik íz.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.23. 09:09:23

@promontor: Ez viszont nagyon szomorú, hogy pont az izgalmas dolgok nincsenek kinn, sajnálom, remélem, hogy olvassa a szervező és pótolják, mert ez így kicsit ciki.

rambo13 2014.06.23. 09:17:20

@pif: hát sajnos nagyon sok olyan sör van a listában ami nincs kinn, illetve tegnap feltűnt, hogy a különsátorban van csapon egy csomó sör, de azt nem nagyon reklámozzák (pl a herold búzáját pénteken agyba főbe kerestem, tegnap megtaláltam a külön sátorban...)

rambo13 2014.06.23. 09:20:58

@pif: tegnap feltankoltam én is, illat alpaján az ipa nagyon ígéretesnek tűnik, és vettem hozzá még a két hordóérleltből, az alenek nagyon durva bourbon illata van...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.23. 09:51:04

@rambo13: A Bourbonos Ale frissen kiürült Bourbon hordóba kerül, aminek a pórusaiban még gazdagon benne van a bourbon, úgyhogy a kb. 2%-os alkoholfok különbség (a sima Ale-hez képest) annak köszönhető, hogy felszittyózza a sör a fából a bourbon-t és nem csak ízesít, hanem testesít is rendesen.

Eddie Roberts 2014.06.23. 14:18:05

Tegyük hozzá, hogy a két-három fővárosi lelőhelyhez képest meglepően olcsón kínálták a feszten a Kentucky-söröket. Érdemes volt itt bevásárolni.

rambo13 2014.06.23. 14:19:50

@Eddie Roberts: jaja, én is meglepődtem, plusz még ajándékpóló+kóstoló, nagyon megtolták a pr-t :)
node majd úgyis az dönt ami a palckban van:)

Eddie Roberts 2014.06.27. 11:06:23

Még egy kicsit visszatérve a sörfesztekre, elgondolkodtam azon, vajon nem lehetne kicsit jobban "szétdobálni" ezeket a rendezvényeket? Egymás nyakán van az összes, én viszont az év többi napján is szívesen mennék sörfesztiválokra, akár zárt helyre is. Pl szerintem baromi érdekes lenne egy karácsonyközeli napra szervezni egyet, ahol a különféle téli söröket lehetne kóstolni.
Ha van ilyen, akkor bocs,de én még egyen sem voltam...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.06.28. 09:35:54

@Eddie Roberts: Evvel nem vagy egyedül. Én egy ősz közepi dolgot tudnék elképzelni vmi fedett helyen sok standdal, ülőhelyekkel, egy központi színpaddal, ahol folyamatosan lenne szakmai rendezvény esténként meg zene

Ogreface 2014.06.30. 12:52:41

@pif: A zene az a dolog, ami egyáltalán nem hiányzik egy ilyen fesztiválról! A színpadon is olyan előadások, beszélgetések kellenek, amik a tömegeknek is szórakoztatóak lehetnek, nem pedig "vérszakmai" tanítások.

Eddie Roberts 2014.06.30. 13:48:35

@Ogreface: Két szakmai rendezvény között el tudok képzelni egy beerpong-partit a résztvevőkkel, nyereményként nívós, ER-PÉ-söröket szétosztva.
Ez elég szórakoztató lenne szerintem.

ger. duchemin 2014.07.02. 12:42:31

"nyereményként nívós, ER-PÉ-söröket szétosztva"

ER-PÉ? Ja emlékszem, az valami fantasztikus sörkulináris élmény. Nem lehet eldönteni, hogy a büdös szag dominál-e inkább, vagy a húgyszerű savanyú íz. Tökéletes!

rambo13 2014.07.03. 10:26:51

bár most nalaposan elolvasva a linkelt "tesztet" nem túl szakértő a csapat, illetve a sörö nagy része valszeg igencsak szarul lehetett tárolva....

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.07.03. 10:41:20

@pif: Azóta megjelentek a VIP sátorban, érdemes kóstolni őket. Állítólag a Kout is jön hamarosan.

@rambo13: Nálam az ottani listából a Dunakanyar egyértelmű kakukktojás, bár tudom, hogy kisebbségben vagyok a róla alkotott viszonylag pozitív véleményemmel. Mondjuk kiváncsi lennék, hogy mennyi ideje volt a palackban, tudtommal az egy időszakos, téli főzet, ha ez igaz, akkor már vagy féléve a palackban lehetett, ami nem sok jót igér.

Bud Taste 2014.07.03. 17:58:15

@ger. duchemin: "ER-PÉ? Ja emlékszem, az valami fantasztikus sörkulináris élmény. Nem lehet eldönteni, hogy a büdös szag dominál-e inkább, vagy a húgyszerű savanyú íz. Tökéletes!"

Ha jól emlékszem, elbüszkélkedtél vele, hogy akkor kóstoltál ER-PÉ sört, amikor a Tescoban egy hosztesz műanyagpohárból szobahőmérsékleten kínált meg vele. Ez nálam már akkor is kiverte a biztosítékot, de még ezt is tudtad fokozni azzal, hogy a múltkor az ezüstérmes dupla sörükből mintát próbáltál kunyizni Ludas Úrtól talán éppen ezen blog nyilvánossága előtt! A kecsege gerincesebb mint te vagy, még pörkölt formájában is!
@rambo13: Biztos vagyok benne, hogy korrekt, hozzáértő csapat tesztelt vakon, belövő sörnek egy PET-palackos Arany Ászokkal, vagy Kőbányai Világossal. Minden sörből több palackot szereztek be különböző helyeken és hagyták azokat legalább egy éjszakát a hűtőben pihenni. A hibás palackokat nem minősítették és a sörök árát sem hasraütés- szerűen írták le, bár ennek ellent mond, hogy a 6,5%-os IPA ára ugyanannyi, mint az 5%-os lágeré. A szűrt búzasör pedig ténylegesen ismeretlen fogalom a tesztelőknél, ezért nem is említik meg, hogy a Kalász színe tükrös, ezért a Kristallweizen és nem a Hefeweizen alkategóriába tartozik. Ha kávéscsészéből kóstoltak, akkor viszont nem láthatták a sör színét, ez esetben én kérek elnézést!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.07.03. 20:13:02

@rambo13: @promontor: @Bud Taste: Sztem félbarbár volt a kóstoló. Ráadásul prekoncepciós, mert bevehették volna simán a a Rizmajert, ahol a PET semmivel rosszabb az üveges 0,5-ösnél az első pár napban.

Köszönöm az infot, kedden megyek vszínű a Cseh fesztre

Bud Taste 2014.07.03. 21:06:58

@pif: Ha a félbarbár azt jelenti, hogy inni már tud az illető, de kóstolni még nem, akkor egyetértek.
Rizmajer karácsonyi söréből több hónaposat ittam literes PET-palackban, semmi baja nem volt.
Amúgy a környezettudatos üvegpalack-fetisiszták elborzadnának, ha megtudnák, mennyivel jobban terheli a környezetet a többutas üvegpalack...

Eddie Roberts 2014.07.04. 08:52:29

A cseh feszten lehet kapni egy kis főzdének (Permon) a kétféle IPA sörét (Permon IPA Sherpa 16° meg a nagyon humoros nevű P.I.P.A.), plusz van egy American Pele Ale-jük is csapon. Szerintem érdemes egy próbát tenni, bár semmi extra...

rambo13 2014.07.04. 10:05:08

@Eddie Roberts: jaja, sherpa nagyon rendben van

rambo13 2014.07.04. 10:08:50

@Bud Taste:azt is megemlíteném, h jól láthatólag lövésük nincs arról, mi is az IPA, mert az angolkomlós dunakanyarban az ananászt, meg a grapefruitot keresik...

arról aztán már nem is beszélek, h nekik a kaltenecker =rozsnyói kaltenecker...anyám...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.07.04. 15:44:09

@Eddie Roberts: köszi az infot, sokat kell majd inni... :) Üvegpoharat érdemes vinni, vagy van?

@Bud Taste: Nekem nincs bajom a PET-tel, csak hosszan nem jó tárolni, sztem a Rizmajer a kivétel volt, ami erősíti a szabályt.

@rambo13: azért a Kling Józsi nem annyira amatőr eddigi tapasztalataim szerint, de az egész Táfelspicc, hogy úgy mondjam kicsit bulvárszakmai...

rambo13 2014.07.04. 16:56:24

@pif: én a Józsinak a boros cikkeit ismertem, azok kifejezetten jók sztem.
(bár a borhoz én kevésbé értek)

a tafelspicc abszolút bulvárszakmai, kétség nem fér hozzá,de néha vannak egész értékelhető "tesztjeik" is, meg mondjuk én a váncsa írásait nagyon szeretem rajta...

er.pé ser 2014.07.05. 11:34:30

@Bud Taste: köszönöm a hozzászólását! ez a duchemin most már hogy több blogolóval személyesen találkoztam ismerem a véleményüket, nem kell komolyan venni mert egy olyan a valóságtól teljesen el rugaszkodott vélemény formáló akire kár időt pazarolni. Üzemünk 8 féle sört gyárt van köztük IPA,STB A különleges főzeteinkről tele van pozitív véleménnyel az internet a Budai várban a legtöbb sört adtuk el a kézműves sörfőzdék között sőt még egy gyári pultot is megelőztünk. Az egyik nálunk gyártott márkára alapozva önálló vendéglátó egységet nyitottak amely kiválóan működik visszajáró vendégekkel. A nemzetközi sör versenyen is jól szerepeltünk a Józsefvárosi sörfeszten is jól el tudtuk adni a söreinket.A kifejezett kézműves sörözőkbe is rendszeresen szállítunk.Az elmúlt 2 hónapban teljes technológia váltás történt egy új forgalmazó és bérfőzető bevonásával. Sajnos azért nem reagálok már a neten leírtakra mert a puszta tények és eredmények nem számítanak, csak az üzleti megfontolásból leírt fröcsögések.Pld origo pet palackos nem is tudom sör vagy palack fikázás mert a cikk írót valaki nagyon meg vezette a hülyeségekkel, mint pld az oxigén be diffundál a palacba amiben legalább 2 bar nyomás van meg hogy mérgező ő nem engedné hogy a saját nevem felhasználásával LUDAS sört gyártsak, ilyen tudatlan információ hiányos ember cikket ír és elvárja hogy a szellemi termékéért valaki pénz adjon. erre reagálni nagyon nehéz . Figyelje meg a reagálásomra jön megint egy teljes nyelvtan óra, ennyi az érvelésük mert a jelenleg készült söreimre igenis büszkék vagyunk,még a bérfőzető úr is aki már egy jó ideje üzleti kapcsolatban áll velünk.Tisztelettel: Ludas Péter

Eddie Roberts 2014.07.05. 20:13:01

@pif: Érdemes vinni, de lehet kapni is. Tegnap Ogre is műanyagpohárból tolta. :)

Ogreface 2014.07.07. 11:59:30

@Eddie Roberts: Nem sokáig! Négy sört kóstoltam meg, abból egy már ecetes volt. Közben vagy háromszor is körbe gyalogoltam, de olyan nagy újdonságokat nem találtam... :)

Utolsó kommentek

Címkék

2015 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2bratanki (1) 3 fonteinen (1) 50/33 (1) 50/46 (1) 50/47 (1) 50/48 (2) 50/49 (1) a (1) AB-Inbev (1) Abdij Averbode (1) áfonya (1) ale (62) alefried (1) álhír (5) alkoholmentes (4) alltech (7) altbier (1) amerika (4) amszterdam (1) andechser (1) Anderson Valley (1) angol (16) apa (5) apátsági (3) Apátsági (2) aréna (1) armandootchoa (3) árpabor (2) arthurbdumpling (1) asahi (2) aventinus (3) bajor (30) bak (34) balkezes (7) baltika (1) balti porter (4) bamberg (7) bandusz-köleses (1) barleywine (7) barna (4) bécs (6) bécsi ászok (4) beercorner (1) beerfort (2) békésszentandrás (56) belga (42) berlin (1) berlinerweisse (3) bevog (3) bierzauberei (1) bigfoot (3) bio (1) bisztro (1) bitburger (1) bjcp (2) bors (2) borsodi (21) BorsodiBevilaqua (1) boza (1) brett (7) brewdog (2) brewyourmind (3) brno (3) buda (3) budapest (10) budapestbeerweek (4) buli (1) burgenland (1) búza (40) búzasör (21) camba (1) cantillon (1) carlsberg (2) cerna hora (3) chilis (1) cider (4) címke (2) cinkota (1) craftbierfestwien (3) csakajósör (10) csalános (1) csalás (1) csapolás (1) csatorna szigetek (1) cseh (59) csíki (10) csobánka (8) csupor (1) dán (5) dealbreaker (1) debrecen (1) demolen (10) De Ranke (1) diabetikus (1) dimbolab (2) dombóvár (1) dreher (39) Dupont (1) edelweis (1) eggenberg (1) Einbock (1) Élesztő (2) életkép (8) ERPÉ-Ludas (1) etyeki (3) fehérnyúl (6) feröer szigetek (1) fesztivál (49) fifty shades of (1) firstbrewery (11) flamand vörös (1) fót (14) főzdebusz (1) főzdefeszt (32) frank (1) fullers (1) füstölt sör (12) Fűtőház (4) gasztro (5) gasztrotop (1) gerilla (3) gluténmentes (1) goldenblog (1) gólem (8) gose (2) gösser (1) grabanc (9) greensheep (1) grimbergen (1) grodziskie (4) Gueuze (3) guinness (5) gyárlátogatás (1) gyertyános (2) gyógysör (1) gyömbér (1) győrzámoly (1) gyümölcsös (10) hacker-pschorr (2) hal (1) harapunk (4) házisör (32) hbh (1) hedon (2) heineken (22) hekkelberg (1) hermelin (1) hoegarden (2) hofmann (1) hofstetten (2) hofstettner (2) holland (12) homebrewer (3) hopfanatic-kisstamás (23) hopláger (1) hoptop (10) hordó (14) horizont (26) horvát (3) hrabal (4) hrabal100 (5) hübris (5) hunyadi (1) hutyánzoli (1) Huyghe (1) il capriccio (1) ipa (72) írók (2) Jandrain-Jandrenouille (1) japán (1) jégbak (1) k (1) kabinet (2) kaiser (1) kaltenecker (5) kapucinus (2) karácsony (14) kecsekmétisörmesterek (2) kelemen ottó (7) keserű méz (1) kézm (1) kissler (2) kisüzemi (279) kőbánya (8) kocsma (2) koktél (1) kollab (3) kölsch (3) komló (29) konrad (1) korzika (1) kősör (1) kóstolás (1) kozel (10) kraft (50) kraken (2) kroisbrewery (2) krombacher (1) kukorica (1) kulmbach (1) kulmbacher (1) láger (22) lager (11) lambic (6) lammsbräu (1) lapirata (1) la chouffe (1) legenda (18) lengyel (5) lexo (1) lichtenhainer (1) liechtenstein (1) limomádé (2) Lindemans (1) lipcse (1) löwolf (1) Luther (1) luxemburg (1) madscientist (20) mad scientist (3) magy (1) magyar (321) málta (1) maltman (1) man sziget (1) marino (1) marionett (1) márkanév (1) märzen (9) mecénás (1) meggyes (5) memminger (2) merlin (1) mexikói (1) mézsör (2) michael jackson (2) mikkeller (2) miskolc (1) Monyó (42) münchen (4) neipa (1) nelson sauvin (1) német (42) newengland (2) nitrogén (1) nógrád (1) norvég (2) novapaka (1) Nøgne Ø (1) oedipus (1) ogre (4) oktoberfest (5) olasz (3) orosz (3) országsörtesztje (1) osterbräu (1) osztrák (15) oysterstout (1) palóc (3) pannonhalma (1) paracelsus (1) párkány (2) pécs (1) pécsisör (5) pelicon (2) permon (1) pils (12) pilseni (8) pivo (2) Plzeň (1) porter (21) pozsony (2) prága (8) primator (3) purkmistr (1) pyraser (3) quadrupel (2) radler (4) rage (1) rebaktibor (1) reczerser (5) Reformáció (1) régi idők sörei (1) reketye (7) rétság (1) rigó (1) rízmajer (26) rodenbach grand cru (1) román (3) rotburger (3) róthzoli (11) rozs (2) rozsnyó (1) sahti (1) saison (12) samuel smiths (1) san (1) scheyern (2) schlenkerla (6) schneider (4) schwarzbier (2) sernevelde (2) sierranevada (1) skót (2) soltvadkert (1) soproni (25) Sör (1) söralátét (2) sörfesztivál (60) sörforradalom (16) sörfőzés (4) sörgasztro (2) sörgyár (4) sörjövedék (1) sörkoktél (10) sörkönyv (3) sörkorcsolya (37) sörkultúra (17) sörlottó (1) sörmitöbb (2) sörmúzeum (2) sörnyitó (1) sörökamöszjövödréből (4) söröpohár (1) sörösapp (1) sörösdoboz (1) söröző (9) sörpiac (10) sörrally (1) sörsajt (1) sörspecialista (6) sörszörp (1) sörtörténet (39) sörturista (5) sörturizmus (3) sörvacsora (8) sörvers (2) sörverseny (30) sour (6) spontán erjesztés (2) staropramen (6) stgeorgen (1) stout (37) strong (2) stubnaágoston (1) suarez (1) svéd (2) svijany (1) synthesisbrewlab (1) szakbolt (1) szalon (1) szarsör (6) székely (2) szerb (2) szlovák (6) szlovákia (2) szlovénia (7) szüretlen (2) tabán (1) takácspéter (14) tank (1) tankönyv (1) távoli galaxis (1) teve (1) thehumanfish (2) thomasmenner1701 (2) thornbridge (1) Tibeer (6) tívíszerep (1) tökmag (3) tomiesjef (1) tomm (1) To Øl (2) trappista (3) treehouse (2) tréfa (4) tripel (3) tudomány (1) tuffbuzz (2) tumblr (1) turbacci (1) ugarbrewery (2) uradalmi (1) USA (4) usa (3) utassyrolli (1) v4 (1) vágott (2) valentins (1) vandálbrewing (1) vaskakas (1) vasököl (1) vélemény (1) vintage (1) vizir (1) vonat (1) webáruház (1) weihenstephaner (3) weltenburger (2) wernesgrüner (1) wheat (1) witbier (5) worldbeerawards (1) yeastside (2) zatec (1) zentus (2) zipsbrew (13) zirc (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása