Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörbúvár

Férfiak cukrászdája

Word Beer Awards 2013 - a legjobb búza és más meglepő eredmények

Stílusosan a Sör világnapjára esett a Word Beer Awards 2013-as eredményhirdetése, és délután háromtól már látható is az eredmény. Vannak meglepő és kevésbé meglepő dolgok. Például egy régi ismerős a Primator búzasöre lett az idei legjobb bajor Hefe-Weiss. Egy másik nemrégen kipróbált főzde, a Thornbridge Black IPA-ja a Raven is ott van, de csak az európai győztesek között, ahogy a duplabakok európai mezőnyét is egy régi kedvenc a Weihentephaner Korbinian nyerte.

KorbinianIMG_5846.JPG

És itt lehet mazsolázgatni, és megerősítést vagy meglepetéseket illetve új kóstolási célt találni: - - - >

A bejegyzés trackback címe:

https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr335536536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impavidus Mortalium 2013.09.27. 19:48:52

Azt hozzá kell tenni, hogy ez a lista csak a benevezett sörökre vonatkozik, azaz azon cégek termékei vannak benne, melyek befizették sörönként és nevezési kategóriánként a nevezési díjat, és el is küldtek 12 palackkal a benevezett sörből a zsűrinek.
Ezért vannak kategóriák amikben nemhogy bronz, de még ezüst díj sem került kiosztásra, csak arany, mivel egyetlen induló termék volt.

Szóval, inkább marketingértékű a díj, mint élvezeti értékű :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.09.27. 20:49:02

@Impavidus Mortalium: hát ez a meglepő, bár itt legalább nem az Arany Ászok a gyémántdiplomás, mint a Monde Selection-ön

Impavidus Mortalium 2013.09.27. 22:20:18

Hát, a monde selection díja az nem a termék íz és élvezeti minőség díjazása, hanem egészen konkrétan a cég minősítésének díja, arra vonatkozóan, hogy mennyire felel meg az általuk figyelt szabványoknak, a kereskedelmi és marketing osztályok, valamint a kutatás, a fejlesztés és a termelési részleg, stabil színvonaltartásának elismerése, a termék színvonalának és minőségének stabilitását jelentő díjazás :)

Azaz, akár ha szarszagú és ecet ízű a söröd, de ez mindig ugyanilyen laboratóriumi körülményekkel biztosítottan garantáltan, és szabványos marketing és kereskedelmi tevékenységet folytatsz, törvényes és stabil export-import tevékenységgel, akkor akár még arany fokozatot is szerezhetsz, ha három egymát követő évben a vizsgálatok szerint 90% és 100% közt van az elért pontjaid száma :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.09.28. 00:01:39

@Impavidus Mortalium: sajnos pontosan, garantálod a folyamatosan ugyanolyan szart lásd ISO

exodusAttack 2013.09.28. 00:11:57

Ha jól nézem, akkor a Primátor búzája nem csak kategóriája, hanem a világ legjobb söre is lett. Sajnos még nem kóstoltam, Ratebeer alapján azért ettől elég messze van, bár valszeg nem kellene ennyire adnom az ottani pontszámokra.

Kortyondiak 2013.09.28. 11:56:02

@exodusAttack: emlékeim szerint idva :) is a Ratebeer nyer igazolást !

Bud Taste 2013.09.28. 13:50:54

@exodusAttack: "Sajnos még nem kóstoltam"

Semmit nem vesztettél vele...

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.09.28. 15:22:53

@Bud Taste: mindig khm mulattatnak ezek az elitista kommentek. Örülnék, ha a Primator sörcsalád lenne abban az országban a lenézett átlag, ahol élek.

Bud Taste 2013.09.28. 16:04:44

@Pável: Én is örülnék, ha az átlagember átlagsöre a Primator lenne Mo-n. Azt viszont nem értem, hogy miért lenne lenézett az átlag?
A sör-elitista jelzőt pedig büszkén vállalnám, ha azt jelentené, hogy törekszem a középszernél magasabb minőség fogyasztására és erre másokat is buzdítok, de szerintem Nálad nem ezt jelenti az elitizmus. Nálunk fejlettebb sörkultúrájú országokban a Primator az átlagos kategóriába tartozik, ezért nem gondolom azt, hogy elitista aki egy átlagsört nem tart kóstolásra érdemesnek, különösen akkor, ha az elműlt 1 évben több sörük is átlagosnak illetve átlag alattinak bizonyult bizonyult BJCP-s vakkóstolásokon.

Ogreface 2013.09.28. 17:10:10

Meglepőek az eredmények, de meg is lettek magyarázva. Engem a Jopen rendkívül jó szereplése is meglepett. Több főzetét is kóstoltam Hollandiában, nem rosszak, de kiemelkedően jót egyet se találtam. Fene egye mag a fura ízlésemet!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.09.28. 19:19:07

@exodusAttack: sztem aPrimator egyik leggyengébb láncszeme a búza. Én a baksöreit szeretem, a 21- es pl kifejezetten finom. A 24 nekem sok picit.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.09.28. 19:20:11

@Bud Taste: ezek a bulváros témák mindig felkavarják az "elitista" állóvizet :)

Bud Taste 2013.09.29. 02:50:50

@pif: "a Primator egyik leggyengébb láncszeme a búza"

meg a Pale Ale + a Stout stb...

"ezek a bulváros témák mindig felkavarják az "elitista" állóvizet :)"
Sztem ezt P. barátod csak komment generátornak szánta:)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.09.30. 09:48:23

""Sajnos még nem kóstoltam...Semmit nem vesztettél vele..." Majd: "Én is örülnék, ha az átlagember átlagsöre a Primator lenne Mo-n."
Most akkor, ahelyett, hogy az elitista szón lovagolnánk, melyet azt hiszem nyugodtan lehet a sznob és a fellegekben járó értelemben is használni, némi gúnnyal, legalábbis végigtekintve azon, ahogy a sörforradalmárok viharos gyorsasággal átvették a borsznobizmus minden elemét (verbálisan eltartott kisujj, finnyásság, szóvirágok a teljes értelmetlenségig és masnis csokorba kötve, amitől már éppoly röhejessé válik lassan ez a dolog, mint a borászszaknyelv), szóval, visszatérve a Primatorhoz, amit előbb fitymálva leszólunk, majd kívánatos átlagnak nevezünk, nem tudom, ki generál mit. Még ha konkrétan a csapat leggyengébb láncszemét is fikázzuk. Ízlések és pofonok, derülnek ki fenti kommentekből is, másrészt ha a hazai átlagra nézünk, akkor is érdemes-e leszólni, vagy netán mégis sörszámba venni? Addig is nyissunk egy borsodit, és gondolkodjunk, vajon a Primator titkosügynöke vagyok-e. :O)
Amúgy písz. A Corvin udvarban er-pés Mr.Matildról akartam mesélni, aki a főzdebusznál rítt és szitkozódott a sörforradalmárokról, meg hogy szamócásat is kreált a többi szörnye mellé, de inkább igyátok, rátok fér.

Bud Taste 2013.09.30. 10:12:30

@Pável: "szóval, visszatérve a Primatorhoz, amit előbb fitymálva leszólunk, majd kívánatos átlagnak nevezünk, nem tudom, ki generál mit."

Szerintem a "nem vesztettél vele semmit" semmiképpen nem fitymálva leszólás. Azt jelenti, hogy egy tizenkettő egy tucat átlagsör, amit sörértő ember ha kihagy, nem dől össze a világ. Kívánatos átlagnak csak a saját szövegkörnyezetében "Örülnék, ha az átlagember átlagsöre lenne" értettem, de ezt Te pontosan érted. A sznobizmusról csak annyit, hogy minden szakterületnek megvan a saját nyelvezete, amit a kívülállók előszeretettel "lesznoboznak". A kommented többi témájára meg inkább nem reagálnék, mivel: peace/písz:)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.10.03. 19:03:48

@Bud Taste: Mondjuk én nem vagyok Primator-fan ( jozsefbiro.blog.hu/2013/05/11/kritikai_megjegyzesek_egy_sorkostolorol ) de pont a Stout szerintem éppenhogy nem gyenge láncszem. Ha meg azt is hozzávesszük, hogy mennyiért lehet itthon beszerezni, illetve más Stout-okat mennyiért lehet, akkor meg kifejezetten best buynak mondanám.

Bud Taste 2013.10.04. 08:59:26

@promontor: "Ha meg azt is hozzávesszük, hogy mennyiért lehet itthon beszerezni, illetve más Stout-okat mennyiért lehet, akkor meg kifejezetten best buynak mondanám."
Soha nem értettem az okát annak, amikor élvezeti cikkekkel kapcsolatban a szegmens rajongói "best buy-oznak". Ennek akkor lenne relevanciája, ha a könyvelőd, vagy a pénztárcád (esetleg az örököseid)innák. Szerintem az átlag embernek egy mája van, ezért meg kellene válogatni mivel rongálja. A tiszta csapvíznél nincs jobb best buy és még egészséges is.
Sajnos a "best buy-ozás" még évjáratos champagne kóstolón is sokszor hangzik el, ami szerintem több mint vicces (nem a Tesco Finest és egyéb sajátmárkás pezsgőkre értendő). Egyszer Láng Györgynek panaszkodott egy barátja, hogy milyen drágán evett egy ételt valahol. Láng megkérdezte, hogy ízlett-e? Igen ízlett. Jobb volt-e mint amit bárhol másutt valaha ettél? Igen jobb volt, de többször annyiba került. A csúcsminőség esetében a felmerülő költségek nem lineárisan, hanem exponenciálisan nőnek. Valamit ami 20%-kal jobb mint a hasonló termékek, lehet, hogy csak dupla költséggel lehet előállítani.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.10.04. 09:36:44

@Bud Taste: Természetesen nem a pénztárcám vagy a könyvelőm issza a söröket, hanem én, de azért a pénztárcám szab egy korlátot annak, hogy mennyit adok ki rájuk. Nyilván van egy minőségi elvárásom, tehát szart nem fogok inni és azt az árszintet, ami ennek elkerüléséhez kell, ki fogom fizetni. Szívesen és rendszeresen kóstolok drágább söröket is, de ha azt tapasztalom, hogy X Porter kétszer annyiba kerül, mint Y Porter és egyébként semmivel se jobb (ez nyilván szubjektív persze), akkor X porter helyett az egy-két alkalmas kóstolás után igenis az Y-t fogom gyakrabban inni és ajánlani másoknak is.

Ha X Porter jobb is valamivel, mint Y Porter, akkor lesz helye később is a hűtőmben alkalmanként, de ebben az esetben igenis fogok ár-érték arányt vizsgálni és amíg nem nyerem meg a lottó ötöst, addig a pénztárcám tartalmát is figyelni fogom. (Nagyon ízlett a kaja a Costesben, elismerem, hogy indokoltan kerül annyiba, amennyibe került, nem sajnálom, hogy kiadtam rá a pénzt egyszer, de azért nem tartok ott, hogy hetente ott kajáljak...)

Szóval nézetem szerint a Primator Stout jó (nagyjából az egyetlen Primator, amit szeretek) és emellett még egész olcsó is, ennyit akartam mondani.

Bud Taste 2013.10.04. 09:42:25

@promontor: OK egyetértek, nekem csak a "best-buy-ozás" nem tetszik, úgy általában.

Gérard Duchemin 2013.10.04. 09:58:38

@promontor: Azzal teljesen egyetértek, hogy a primátor Stout egy jó, autentikus stout. Talán kevés a habja, de ennél nagyobb hiba sose legyen.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.10.04. 11:06:03

@Bud Taste: Ok. Ha legközelebb azt írom, hogy "good value for money", az jobb lesz... ;-)

Bud Taste 2013.10.04. 11:28:25

@promontor: a legjobb ár-érték arányú talán magyaroschabb:)

Impavidus Mortalium 2013.10.06. 20:41:29

@Pável:
Engem azért érdekelne a sírás és szitkozódás tartalma ott a főzdebusz mellett, ha szabad kérnem az összefoglalóját bővebben :)

Gérard Duchemin 2013.10.07. 08:44:16

@Impavidus Mortalium: Tisztelt főzőmester úr egy másik blog egyik poszt kommentjeiben lett megszégyenülésig leégetve, és ezt nehezményezte, mondván hogy ezek a fiatal senkiházik mennyire nem tisztelik a tekintélyt. :-)

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2013.10.07. 09:17:04

Csak hogy tényleg hozzáértés nélkül beledumáljak, nekem mint mezei magyar alkoholistának azért fura a primator Búza eredménye, mert búzából lényegesen jobban el vagyunk látva, mint stoutból, EPA-ból vagy akár a 24-esből, aminek nem emlékszem a nevére. És emiatt látszik, hogy a Primator nem különösebben lóg ki a sorból. Gondolom a többi is egyszerű, közepes, a kategóriájának megfelelő darab, csak a kisebb verseny miatt lettek a különlegesebbek a kedvenceim. (Meg azért mert sznob is vagyok, csak nem a konkrét árban, hanem a beszerzés macerás voltában:))

ui.: a sírós-szitkozódós sztori akár privátban is érdekelne, mert felszínes, bulvárbuzi is vagyok, meg az egyik kommentben teljesen indokolatlanul, rossz szándékot feltételezve még én is kaptam egy finom szúrást. Becsszó csak saturészegen mesélem tovább olyanoknak, akiket amúgy sem érdekel:)

Gérard Duchemin 2013.10.07. 09:56:42

@lilakutyak: Talán Pávelt kérdezd, ő hallotta személyesen.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2013.10.07. 10:29:50

@Impavidus Mortalium: @lilakutyak: semmi kicsillagozni való nem hangzott el, csak szegény főző"mester" úr dühösködött a pultot támasztva a főzdebuszos Zsófinak (?) a FFeszt bandájára, hogy de nagy a szájuk stb...
én sajnos másnap ittam a söréből, és bizony mondom, bibliai sör az övé: fogaknak csikorgatása lészen, amit ő művel a "sörrel", csak a lefolyó lakik jól vele, szóval őszintén lehet irigy a pasi a jó sörökre, mert ezek után mi mást tehet szegény... ez a fajta hiúság (mert azért verte a mellét) 'Matild úrnak' már a második főbűne a fösvénység (alapanyagspórolás) után. Mind bocsánatos bűn, de az ő söre nem az... (és ezzel nem akarok ezeröccá' kommentet generálni, de ti kérdeztétek)

Gérard Duchemin 2013.10.07. 16:52:28

@Pável: Szerény véleményem szerint az illetőnek nem a hiúság, vagy a fösvénység a "főbűne", és nem is a sörének az ihatatlansága (ezek csak mellékbűnök), hanem a szimpla butaság. De ez csak az én szerény törpe véleményem, nem a köz állásfoglalása.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.10.07. 18:59:22

Ludas Matild megint a sörbulvár fókuszában. Hajrá! Generáljunk forgalmat! :)

Impavidus Mortalium 2013.10.07. 19:39:20

@Gérard Duchemin:

Igen, ott váltottam én is pár kedves szót vele :)

@Pável: egyetértek a véleményeddel.

Gérard Duchemin 2013.10.07. 21:59:15

@pif: Hát persze hogy generáljunk. Naná!

Utolsó kommentek

Címkék

2015 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2bratanki (1) 3 fonteinen (1) 50/33 (1) 50/46 (1) 50/47 (1) 50/48 (2) 50/49 (1) a (1) AB-Inbev (1) Abdij Averbode (1) áfonya (1) ale (62) alefried (1) álhír (5) alkoholmentes (4) alltech (7) altbier (1) amerika (4) amszterdam (1) andechser (1) Anderson Valley (1) angol (16) apa (5) apátsági (3) Apátsági (2) aréna (1) armandootchoa (3) árpabor (2) arthurbdumpling (1) asahi (2) aventinus (3) bajor (30) bak (34) balkezes (7) baltika (1) balti porter (4) bamberg (7) bandusz-köleses (1) barleywine (7) barna (4) bécs (6) bécsi ászok (4) beercorner (1) beerfort (2) békésszentandrás (56) belga (42) berlin (1) berlinerweisse (3) bevog (3) bierzauberei (1) bigfoot (3) bio (1) bisztro (1) bitburger (1) bjcp (2) bors (2) borsodi (21) BorsodiBevilaqua (1) boza (1) brett (7) brewdog (2) brewyourmind (3) brno (3) buda (3) budapest (10) budapestbeerweek (4) buli (1) burgenland (1) búza (40) búzasör (21) camba (1) cantillon (1) carlsberg (2) cerna hora (3) chilis (1) cider (4) címke (2) cinkota (1) craftbierfestwien (3) csakajósör (10) csalános (1) csalás (1) csapolás (1) csatorna szigetek (1) cseh (59) csíki (10) csobánka (8) csupor (1) dán (5) dealbreaker (1) debrecen (1) demolen (10) De Ranke (1) diabetikus (1) dimbolab (2) dombóvár (1) dreher (39) Dupont (1) edelweis (1) eggenberg (1) Einbock (1) Élesztő (2) életkép (8) ERPÉ-Ludas (1) etyeki (3) fehérnyúl (6) feröer szigetek (1) fesztivál (49) fifty shades of (1) firstbrewery (11) flamand vörös (1) fót (14) főzdebusz (1) főzdefeszt (32) frank (1) fullers (1) füstölt sör (12) Fűtőház (4) gasztro (5) gasztrotop (1) gerilla (3) gluténmentes (1) goldenblog (1) gólem (8) gose (2) gösser (1) grabanc (9) greensheep (1) grimbergen (1) grodziskie (4) Gueuze (3) guinness (5) gyárlátogatás (1) gyertyános (2) gyógysör (1) gyömbér (1) győrzámoly (1) gyümölcsös (10) hacker-pschorr (2) hal (1) harapunk (4) házisör (32) hbh (1) hedon (2) heineken (22) hekkelberg (1) hermelin (1) hoegarden (2) hofmann (1) hofstetten (2) hofstettner (2) holland (12) homebrewer (3) hopfanatic-kisstamás (23) hopláger (1) hoptop (10) hordó (14) horizont (26) horvát (3) hrabal (4) hrabal100 (5) hübris (5) hunyadi (1) hutyánzoli (1) Huyghe (1) il capriccio (1) ipa (72) írók (2) Jandrain-Jandrenouille (1) japán (1) jégbak (1) k (1) kabinet (2) kaiser (1) kaltenecker (5) kapucinus (2) karácsony (14) kecsekmétisörmesterek (2) kelemen ottó (7) keserű méz (1) kézm (1) kissler (2) kisüzemi (279) kőbánya (8) kocsma (2) koktél (1) kollab (3) kölsch (3) komló (29) konrad (1) korzika (1) kősör (1) kóstolás (1) kozel (10) kraft (50) kraken (2) kroisbrewery (2) krombacher (1) kukorica (1) kulmbach (1) kulmbacher (1) láger (22) lager (11) lambic (6) lammsbräu (1) lapirata (1) la chouffe (1) legenda (18) lengyel (5) lexo (1) lichtenhainer (1) liechtenstein (1) limomádé (2) Lindemans (1) lipcse (1) löwolf (1) Luther (1) luxemburg (1) madscientist (20) mad scientist (3) magy (1) magyar (321) málta (1) maltman (1) man sziget (1) marino (1) marionett (1) márkanév (1) märzen (9) mecénás (1) meggyes (5) memminger (2) merlin (1) mexikói (1) mézsör (2) michael jackson (2) mikkeller (2) miskolc (1) Monyó (42) münchen (4) neipa (1) nelson sauvin (1) német (42) newengland (2) nitrogén (1) nógrád (1) norvég (2) novapaka (1) Nøgne Ø (1) oedipus (1) ogre (4) oktoberfest (5) olasz (3) orosz (3) országsörtesztje (1) osterbräu (1) osztrák (15) oysterstout (1) palóc (3) pannonhalma (1) paracelsus (1) párkány (2) pécs (1) pécsisör (5) pelicon (2) permon (1) pils (12) pilseni (8) pivo (2) Plzeň (1) porter (21) pozsony (2) prága (8) primator (3) purkmistr (1) pyraser (3) quadrupel (2) radler (4) rage (1) rebaktibor (1) reczerser (5) Reformáció (1) régi idők sörei (1) reketye (7) rétság (1) rigó (1) rízmajer (26) rodenbach grand cru (1) román (3) rotburger (3) róthzoli (11) rozs (2) rozsnyó (1) sahti (1) saison (12) samuel smiths (1) san (1) scheyern (2) schlenkerla (6) schneider (4) schwarzbier (2) sernevelde (2) sierranevada (1) skót (2) soltvadkert (1) soproni (25) Sör (1) söralátét (2) sörfesztivál (60) sörforradalom (16) sörfőzés (4) sörgasztro (2) sörgyár (4) sörjövedék (1) sörkoktél (10) sörkönyv (3) sörkorcsolya (37) sörkultúra (17) sörlottó (1) sörmitöbb (2) sörmúzeum (2) sörnyitó (1) sörökamöszjövödréből (4) söröpohár (1) sörösapp (1) sörösdoboz (1) söröző (9) sörpiac (10) sörrally (1) sörsajt (1) sörspecialista (6) sörszörp (1) sörtörténet (39) sörturista (5) sörturizmus (3) sörvacsora (8) sörvers (2) sörverseny (30) sour (6) spontán erjesztés (2) staropramen (6) stgeorgen (1) stout (37) strong (2) stubnaágoston (1) suarez (1) svéd (2) svijany (1) synthesisbrewlab (1) szakbolt (1) szalon (1) szarsör (6) székely (2) szerb (2) szlovák (6) szlovákia (2) szlovénia (7) szüretlen (2) tabán (1) takácspéter (14) tank (1) tankönyv (1) távoli galaxis (1) teve (1) thehumanfish (2) thomasmenner1701 (2) thornbridge (1) Tibeer (6) tívíszerep (1) tökmag (3) tomiesjef (1) tomm (1) To Øl (2) trappista (3) treehouse (2) tréfa (4) tripel (3) tudomány (1) tuffbuzz (2) tumblr (1) turbacci (1) ugarbrewery (2) uradalmi (1) USA (4) usa (3) utassyrolli (1) v4 (1) vágott (2) valentins (1) vandálbrewing (1) vaskakas (1) vasököl (1) vélemény (1) vintage (1) vizir (1) vonat (1) webáruház (1) weihenstephaner (3) weltenburger (2) wernesgrüner (1) wheat (1) witbier (5) worldbeerawards (1) yeastside (2) zatec (1) zentus (2) zipsbrew (13) zirc (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása