Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörbúvár

Férfiak cukrászdája

Mit iszik a magyar? - őszinte országimázs az EU-elnökség apropóján

De cerevisiis Hungarorum libera nos Domine!

 

A magyar államnak be kell szállnia a sörmarketingbe - nyilatkozta az InfoRádiónak Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár. Győri Enikő szerint a tárca célja, hogy megismertesse az unióval a magyarok sörgasztronómiai kulturáját, a maga valójában. Nem leszünk szemérmesek, ellenben nagyon is őszinték - hangsúlyozta. Fájni fog - ígérte komoran.

A külügyi tárca megbízásából hétfőn kiválasztották azokat a magyarországi söröket, amelyekkel a fél éves magyar EU elnökség idején a kiemelten fontos brüsszeli események vendégei megismerkedhetnek. A magyar sör-válogatottba borsodi, kőbányai, pécsi, a kukoricagrízes soproni, valamint lerontott minőségű import (pl. Kozel) licenc-sörök kerültek be.

"Nem haboztunk sokat" - nyilatkozta korábban Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár. Az InfoRádió sörmagazinjának az államtitkár személyes hangú vallomást is tett: "Ha egy olyan ország államtitkára lehetek, amelyik büszke a romkocsmakultúrára, és van még mit mutatnia Európának, akkor szerintem adja magát, hogy kezdjünk valamit az ott csapolt  sörökkel is az elnökség alatt." Kissé szabódva tette hozzá: "Én magam Bambin nőttem fel, az édesapám kocaivó, aki csak magánfogyasztásra vásárol söröket. Bár az üvegvisszaváltást mindig a családra hagyja" - sóhajt fel.

Mely sörgyarakat mutatnának be? 

Legelsősorban Bőcsöt és Kőbányát. Csak szigorúan saját fogyasztásra készülnek ezek a sörök, de nagyon szeretjük nyaranta a Balatonnál iszogatni a baráti körben és a családunkkal. Ennek köszönhetően a személyes érdeklődésemet is felkeltette a khm, sajátos igényű hazai sörkultúra. Ezenkívül amikor az Országgyűlésnél dolgoztam, az Európai Ügyek Bizottságában, akkor is foglalkoztunk már azzal, hogy hogyan lehetne a magyarokat a söreiktől az Európai Unióban megvédeni. Említhetem az eredetvédelem kérdéseit, vagy az oly sikeres Kozel-hamisítási ügyet. Igyekeztünk más módon is előmozdítani, hogy jobban megismerjék ezt a fajta "hungarikumot". Aztán például  Berlinben is mindent elkövettem annak érdekében, hogy megismerjék a németek a magyarországi "germán" söröket, és azt kell, hogy mondjam, hogy ők kimondottan szerették ezeket a rendezvényeket, azt mondták, jobb mint a Fűrész-széria. A németek a holokauszt-traumán is túltették magukat, de ez még őket is megviselte, amikor egy germánsör-gyártó jött el és beszélt a söreiről (nehezen bírtuk rá), aztán ehhez a sörkultúrához kapcsolódó történeteket meséltünk, a sörgyáros is, meg én is, és hangosan sírt mindenki. Végül a nagykövetség szakácsa olyan menüsort készített, ami illett ezekhez a sörökhöz, és így, hogy meséltünk, iszogattunk, ettünk, bepillantást nyertek Magyarországnak a médiában ritkábban látható zugaiba, és ezt minden német szociológus nagyon élvezte - náluk az ilyen durva doku-filmek már korhatárral mennek a tévékben. Miért ne ragadjuk meg azt a lehetőséget a magyar elnökség alatt, hogy ezt nagyban is megmutathassuk, ne csak egy-egy este erejéig egy-egy régióról, hanem amennyire lehet, az összes magyar népsört fél éven keresztül? Európa sokmindent kibírt már, Attilától Vorosilovig, ezt is túl fogja élni.

Németország hagyományos és az egyik legkiemelkedőbb európai sörös nemzet. Ennyire sikerült felkelteni bennük a részvétet a magyar sört ivók iránt? 

Azért legyünk reálisak. Németországban iható sörök vannak. Ott az átlagos sörszínvonal, azt kell mondjam, magasabb, mint a magyar. Németországnak e téren még sokat kéne zülleni. Nehéz lenne lerántanunk magunkhoz. Ezért nem is tervezzük, bár... Azt gondolom, hogy legkiválóbb kézműves söreink, azok rendben vannak, azok európai és világszínvonalúak. Azt kell elérnünk, hogy bármelyik magyar étteremben legyen Ház söre, amivel természetesen nem azt akarom mondani, hogy egy suta fantázianév mögött egy gyanús tucatsör lapuljon, hanem hogy az egy kiváló, kellemes sör legyen. Itt még sokat kell dolgozni, de azt hiszem, hogyha bemutatjuk a söreinket, elmondjuk a világnak, hogy milyen kincseink vannak lehetnének, és ha megfelelő polcra helyezzük őket a boltokban, mert az sem mindegy, hogy valahol legalul és melyik sört találják meg, és ne csak két igazi sörszakbolt legyen egy ilyen szomjas kis országban. Az államnak a sörmarketingbe be kell szállnia. Ha megnézzük, hogy az újonnan felemelkedő sörnagyhatalmak, mint USA, Hollandia, Dánia vagy Olaszország milyen hatalmas összegeket fordítanak sörmarketingre, akkor látni kell, hogy Magyarországnak teljesen mások a lehetőségei. De nekünk még ezekben a szűkös időkben is át kell gondolnunk, hogy mit tehetünk, hiszen lehet-e jobb országmarketing-stratégia, mint megmutatni a külföldi sörműhelyeknek azt a tátongó rést a hazai minőségi sörpiacon, amihez csak Munkácsy Ásító inasának pálott szája mérhető.

Egy vezető magyar sörgyártó, Maláta Benő a közelmúltban az InfoRádióban éppen ezt nyilatkozta, hogy be kéne szállni a magyar államnak és a magyar kormánynak minél erőteljesebben a sörmarketingbe. Ezek szerint lesz folytatás, mi várható a továbbiakban?

Elindulunk ebbe az irányba. Hogy mennyi forrás áll rendelkezésre, én ebben a pillanatban azt nem tudom megmondani, de van egy egyértelmű  kormányzati szándék. Az ország nehéz helyzetben van, nagyon komoly deficithatárunk van erre az évre, a borlobbink is kibaszott erős, de a jövő esztendőre, az Agrármarketing Centrum, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Kommunikációs Államtitkárság, a Sörtanszék, illetve mi, akik most az elnökség révén megtehettük ezeket a kezdeti lépéseket, azt gondoljuk, hogy együtt, a meglévő források sokkal jobb elköltésével és összehangolásával lehet előrelépést elérni. Itt azt hiszem, hogy az a legfontosabb, hogy összefogással lépjünk fel, a zemberek Sörhasrend és az állam közösen. Hogy most mennyire leszünk versenyképesek, tudunk-e annyit költeni marketingre, mint a dánok, az olaszok vagy az amerikaiak, ezen a téren illúzióink ne legyenek. Ezért kell nekünk nagyon nagy összhangban fellépnünk, hogy megjelenjünk a pályán. Ezért koncentrálunk a kampányban a legrosszabb és egyben legnépszerűbb söreinkre.

Egy magas szintű EU-rendezvényen külhoni miniszterek, miniszterelnökök, államtitkárok kóstolják majd a magyar söröket, de a marketing oldaláról nézve nagyobb merítésre van szükség, sajtóra, háttérmunkára, szélesebb körű népszerűsítésre. Ez is menni fog a sörök tekintetében?

Ami rajtunk múlik, vagy ami tőlünk telik, azt igyekszünk megtenni. Tény, hogy a díszvacsorai söröket, azokat ott lehet helyben kóstolni, miután a hordószónokok leléptek a pulpitusukról, de amikor a jövő évi sörbeszerzést indítjuk, az egybe fog esni az elnökségi sörbeszerzéssel. Nyilvánosságra fogjuk hozni, hogy aznap este a miniszterek mit ettek, mit ittak, és a nagykövetségeinknek ugyanazokból a sörökből lesz választási lehetőségük, hogy rendeljenek, és mondjuk a madridi nagykövet felszolgálhassa ugyanazon estén egy általa adott vacsorán ugyanazt a sört, amit aznap este Magyarországon például az energiaügyi miniszterek ittak, és ő ezt elmondhassa, hogy most ők ugyanazt isszák. Mondjuk egy Borostyánt a serranói sonkához. [Bár ebből még komoly spanyol perek lehetnek... ezt majd húzza ki kérem! - Mi nem húzunk. A szerk.] Sőt, ha belegondolunk, azt isszák majd 3-4 millióan a magyar háztartásokban is. Ekkora széles összefogásra a... a francia ellenállás óta nem volt példa Európában! És mi nem át - mint Kovács László -, csak csapra verjük őket. Azt gondolom, hogy ilyen kis tovagyűrűző dolgokkal már lehet tenni annak érdekében, hogy külföldön ne csak arra a miniszteri körre korlátozódjon ezeknek a söröknek a megismerése. Mindent igyekszünk a honlapra föltenni, és utána az lesz a kérésünk a nemzetközi sajtó felé, hogy ezt repítsék el az összes létező csatornán minél több emberhez, hogy egész Európát elöntse a részvét. Ezáltal talán hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a magyar sörök - és a jobb sorsra érdemes magyarok nagyobb ismertségre tegyenek szert. Így aztán az uniós alapokból is nagyobb részt kaphatunk... Igen, ez erre megy ki. Nem szégyenlünk sajnálatot kelteni. Erős a szégyenlobbi Brüsszelben, a románok már a cigánykártyát is cinkelik, és már csak ez az egyetlen fegyver maradt nekünk, a részvétkeltés. Országimázs szintjén mi alkalmazzuk elsőként - erre büszkék vagyunk - ami szép kis paradoxon, nem? (Nevet. [És ezt sem húztuk ki - A szerk.]) A külföldi sajtót is igyekszünk bevonni a magyar sörkultúrába, és ha ők maradandó emlékeket őriznek majd magyarországi tivornyáikról, az az ország elismertségében is visszaköszönhet. Igen, ezek a magyarok bivalyerősek, nem érdemes ujjat húzni velük, ezek még saját söreiket is képesek meginni - mondják majd. Jövő januárban, amikor az Európai Bizottság kihelyezett ülést tart Magyarországon, akkor érkezik egy nemzetközi újságíró csapat is ide Brüsszelből, igaz, egyelőre alig páran regisztráltak. Pedig Budapesten már ír, skót, és több bajor, cseh stb. söröző is van, ráadául a korsót és az alátéteket is ajándékba kapják majd a kóstolóknál. Finnyás népség. (Elnézést, nem önre értettem! - [Ezt pláne nem húztuk ki - A szerk.])

Hány újságíró érkezik majd?  

Az EU-val foglalkozó legfontosabb újságírókat érinti ez, mintegy 60 főt. A Brüsszelben akkreditált mintegy 1000 újságíró közül a leginkább meghatározókat fogjuk meghívni, emellett végeztünk egy informális felmérést nyugati zsurnaliszták közt, főként az alkohol-problémákra koncentrálva, kinek mi a gyengéje, tudja... Voltaképpen elvárás is, hogy az elnökség terminusának kezdetén adjunk számot arról, hogy mit tervezünk, mit akarunk elérni a következő félév során. A miniszterek és a miniszterelnök személyesen vernek majd csapra számukra egy hordó hamis, hazai Kozelt - vagy egy Arany Ászokot, már beszereztük őket, de még nem tudni, melyik bírja ki érintetlenül a kancellária pincéjében. Szomjasak ám ezek az irodista fiúk...- zárja egy kacsintással az interjút az államtitkár. 


*
 

(Az interjú megintertextualizásáért elnézést kérek
az államtitkár asszonytól + az InfoRádió újságírójától.
Pável)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorbuvar.blog.hu/api/trackback/id/tr932314670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TonyCaviar 2010.09.22. 16:20:27

Ez nagyon jó kis interjú volt. Ittam a szavait, végre egy értelmes államtitkár! Csak így tovább:)
tele jó ötletekkel!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.09.22. 16:49:24

Legutóbb a Balatonnál láttam angol újságírókat magyar sört kóstolni -- igen furcsa kifejezés ült az arcukra, pedig a legmagyarabb sört a Dreher próbálták legyűrni.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.22. 17:58:51

És bioüzemanyaghoz való termények helyett komlót kell termeszteni a széles rónákon...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.22. 18:47:08

de jó lesz nekünk, hisz ez máris fáj :)
eszement

Gérard Duchemin 2010.09.22. 19:59:23

"a kukoricagrízes soproni"

A gyárak közül még mindig a soproni operál a legkisebb mértékben kukoricagrízzel, bár ez a kevés is sok.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.22. 21:36:15

@Gérard Duchemin: de azt most tették bele a szemünk előtt

Gérard Duchemin 2010.09.23. 09:24:17

@Pável: Ez szentigaz. A soproni gyár most állt be a csatasorba. Pl. az Amstel egy piszok jó sör volt a kukoricarezsim előtt.

szanisz 2010.09.23. 09:51:38

a biztonság kedvéért az Amstel Bockot meg kivonták.

Ogreface 2010.09.23. 12:44:10

Nem tudom, de nekem a sima Amstel, sosem tartozott a kedvenceim közé...
Viszont a múltkor, hétvégén a pacalfőzőn, sikerült összehasonlítanom a sima Borsodit és a Sopronit. Az első az büdös is volt meg rossz is, viszont a "S. Mászoknak" szinte semmi íze nem volt, ezt a javára írtam.
Cila haverommal mi vittünk két kocka minőségi sört, de persze a "Jééé, ez tényleg finom" kiáltások közepette, azok fogytak el először...

Gérard Duchemin 2010.09.23. 19:01:45

@Ogreface: Akkor még szerencsésen jártál. Én hányszor megkaptam, hogy magyar ember Borsodit iszik..

Azt. Az anyáád!!

Gérard Duchemin 2010.09.23. 19:03:38

@szanisz: Persze. Nehogy már igyon mást is a magyar, mint egyenlágert, lebutított változatban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.23. 20:00:28

@szanisz: meg a Gold-ot is...
@Pável: Ma összefutottam véletlen egy régi barátommal, aztán olvastam a blogot, a név gyanús volt, és kiderült, hogy ő a szerző. Nagyon nyitott és elhívatott is a témában, meg jó kapcsolatai vannak.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.23. 20:01:08

@pif: mármint a belinkelt fogyasztóvédelmis blogot

pösti 2010.09.28. 22:21:00

Romkocsmát üzemeltetek főállásban és levetkőztem az eddigi kizárólagos forgalmazói béklyót.Ezért szeretném felkérni az itt posztolókat szavazzanak meg egy minimum hármas listát amit ők is büszkén vállalnának külföldi ismerőseik előtt.A verseny csak üveges kiszerelésre áll (a csapoltakban az állandóság,mennyiségi és logisztikai problémák miatt nem indítok versenyt-remélem ehhez is felnő majd egyszer a piac...)!

-kk- 2010.09.29. 18:22:03

@pösti: ha üvegest akarsz, az erősen leszűkíti a potenciális kört a véleményes szavatosságok okán: nagyjából a három békésszentandrási üveges az (Black-Rose, Gold-Rose, Fekete Korsó), ami megfelelő ideig el is állna.

esetleg a PET-palackos szegediek között lehet még érdemes nagy rizikó nélkül próbálkozni: elsősorban a Szögedi Boszorkánnyal és a Red Devillel.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.29. 18:50:01

@pösti: amennyiben a megfogalmazás definíciója csak a magyar kisszériás sörökre vonatkozik.
egyébként azért van választék. én kapásból tudok hármat mondani amit büszkén vállalnék még a marslakók előtt is

ger. duchemin 2010.09.29. 20:08:44

@Mantlesorrow: A magadéból tudsz 3-at mondani?

Ogreface 2010.09.29. 20:13:51

@-kk-: Szerintem inkább az első három. Az ördögnek és a boszorkánynak is elég hullámzó a minősége.

ger. duchemin 2010.09.29. 21:13:08

@Ogreface: És még a fekete korsóból is kifaogtunk egy elég ramatyot

ger. duchemin 2010.09.29. 21:22:51

@-kk-: Múltkor a fekete korsóból is kifogtunk egy rosszat.

pösti 2010.09.30. 12:19:58

Black Rose,Gold Rose nálam is megütötte a szintet, de ez kevés. Nincs tippetek egy másik gyártóra?A Fekete Korsót volt szerencsém csapon a Szimplában tesztelni (2 hordót is) és meggyőző...de ha van egy prémium szegmenst (minőségben) súroló világos (nem lager!!!), attól lennék boldog.Jelenleg Szimpla sör néven egy szlovén sör könnyű lagere folyik nálunk (Union- szégyenszemre a hazai konkurenseinél sokkal jobb és jóval olcsóbb is!Próbáljátok ki, mert csak nálunk van az országban)!Kicsit más: ki mit tud a Pécsi Sör csapolt verziójáról (sajnos nincs Pesten)??

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.30. 14:01:36

@pösti: ez hol is van? nyugodtan promózd ki ide magad :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.30. 17:21:01

@ger. duchemin: naná, hogy onnan. de már látom, hogy tárgytalan, mert magyar főzdékről folyik a diskurzus :)

Utolsó kommentek

Címkék

2015 (1) 2017 (1) 2018 (1) 2bratanki (1) 3 fonteinen (1) 50/33 (1) 50/46 (1) 50/47 (1) 50/48 (2) 50/49 (1) a (1) AB-Inbev (1) Abdij Averbode (1) áfonya (1) ale (62) alefried (1) álhír (5) alkoholmentes (4) alltech (7) altbier (1) amerika (4) amszterdam (1) andechser (1) Anderson Valley (1) angol (16) apa (5) apátsági (3) Apátsági (2) aréna (1) armandootchoa (3) árpabor (2) arthurbdumpling (1) asahi (2) aventinus (3) bajor (30) bak (34) balkezes (7) baltika (1) balti porter (4) bamberg (7) bandusz-köleses (1) barleywine (7) barna (4) bécs (6) bécsi ászok (4) beercorner (1) beerfort (2) békésszentandrás (56) belga (42) berlin (1) berlinerweisse (3) bevog (3) bierzauberei (1) bigfoot (3) bio (1) bisztro (1) bitburger (1) bjcp (2) bors (2) borsodi (21) BorsodiBevilaqua (1) boza (1) brett (7) brewdog (2) brewyourmind (3) brno (3) buda (3) budapest (10) budapestbeerweek (4) buli (1) burgenland (1) búza (40) búzasör (21) camba (1) cantillon (1) carlsberg (2) cerna hora (3) chilis (1) cider (4) címke (2) cinkota (1) craftbierfestwien (3) csakajósör (10) csalános (1) csalás (1) csapolás (1) csatorna szigetek (1) cseh (59) csíki (10) csobánka (8) csupor (1) dán (5) dealbreaker (1) debrecen (1) demolen (10) De Ranke (1) diabetikus (1) dimbolab (2) dombóvár (1) dreher (39) Dupont (1) edelweis (1) eggenberg (1) Einbock (1) Élesztő (2) életkép (8) ERPÉ-Ludas (1) etyeki (3) fehérnyúl (6) feröer szigetek (1) fesztivál (49) fifty shades of (1) firstbrewery (11) flamand vörös (1) fót (14) főzdebusz (1) főzdefeszt (32) frank (1) fullers (1) füstölt sör (12) Fűtőház (4) gasztro (5) gasztrotop (1) gerilla (3) gluténmentes (1) goldenblog (1) gólem (8) gose (2) gösser (1) grabanc (9) greensheep (1) grimbergen (1) grodziskie (4) Gueuze (3) guinness (5) gyárlátogatás (1) gyertyános (2) gyógysör (1) gyömbér (1) győrzámoly (1) gyümölcsös (10) hacker-pschorr (2) hal (1) harapunk (4) házisör (32) hbh (1) hedon (2) heineken (22) hekkelberg (1) hermelin (1) hoegarden (2) hofmann (1) hofstetten (2) hofstettner (2) holland (12) homebrewer (3) hopfanatic-kisstamás (23) hopláger (1) hoptop (10) hordó (14) horizont (26) horvát (3) hrabal (4) hrabal100 (5) hübris (5) hunyadi (1) hutyánzoli (1) Huyghe (1) il capriccio (1) ipa (72) írók (2) Jandrain-Jandrenouille (1) japán (1) jégbak (1) k (1) kabinet (2) kaiser (1) kaltenecker (5) kapucinus (2) karácsony (14) kecsekmétisörmesterek (2) kelemen ottó (7) keserű méz (1) kézm (1) kissler (2) kisüzemi (279) kőbánya (8) kocsma (2) koktél (1) kollab (3) kölsch (3) komló (29) konrad (1) korzika (1) kősör (1) kóstolás (1) kozel (10) kraft (50) kraken (2) kroisbrewery (2) krombacher (1) kukorica (1) kulmbach (1) kulmbacher (1) láger (22) lager (11) lambic (6) lammsbräu (1) lapirata (1) la chouffe (1) legenda (18) lengyel (5) lexo (1) lichtenhainer (1) liechtenstein (1) limomádé (2) Lindemans (1) lipcse (1) löwolf (1) Luther (1) luxemburg (1) madscientist (20) mad scientist (3) magy (1) magyar (321) málta (1) maltman (1) man sziget (1) marino (1) marionett (1) márkanév (1) märzen (9) mecénás (1) meggyes (5) memminger (2) merlin (1) mexikói (1) mézsör (2) michael jackson (2) mikkeller (2) miskolc (1) Monyó (42) münchen (4) neipa (1) nelson sauvin (1) német (42) newengland (2) nitrogén (1) nógrád (1) norvég (2) novapaka (1) Nøgne Ø (1) oedipus (1) ogre (4) oktoberfest (5) olasz (3) orosz (3) országsörtesztje (1) osterbräu (1) osztrák (15) oysterstout (1) palóc (3) pannonhalma (1) paracelsus (1) párkány (2) pécs (1) pécsisör (5) pelicon (2) permon (1) pils (12) pilseni (8) pivo (2) Plzeň (1) porter (21) pozsony (2) prága (8) primator (3) purkmistr (1) pyraser (3) quadrupel (2) radler (4) rage (1) rebaktibor (1) reczerser (5) Reformáció (1) régi idők sörei (1) reketye (7) rétság (1) rigó (1) rízmajer (26) rodenbach grand cru (1) román (3) rotburger (3) róthzoli (11) rozs (2) rozsnyó (1) sahti (1) saison (12) samuel smiths (1) san (1) scheyern (2) schlenkerla (6) schneider (4) schwarzbier (2) sernevelde (2) sierranevada (1) skót (2) soltvadkert (1) soproni (25) Sör (1) söralátét (2) sörfesztivál (60) sörforradalom (16) sörfőzés (4) sörgasztro (2) sörgyár (4) sörjövedék (1) sörkoktél (10) sörkönyv (3) sörkorcsolya (37) sörkultúra (17) sörlottó (1) sörmitöbb (2) sörmúzeum (2) sörnyitó (1) sörökamöszjövödréből (4) söröpohár (1) sörösapp (1) sörösdoboz (1) söröző (9) sörpiac (10) sörrally (1) sörsajt (1) sörspecialista (6) sörszörp (1) sörtörténet (39) sörturista (5) sörturizmus (3) sörvacsora (8) sörvers (2) sörverseny (30) sour (6) spontán erjesztés (2) staropramen (6) stgeorgen (1) stout (37) strong (2) stubnaágoston (1) suarez (1) svéd (2) svijany (1) synthesisbrewlab (1) szakbolt (1) szalon (1) szarsör (6) székely (2) szerb (2) szlovák (6) szlovákia (2) szlovénia (7) szüretlen (2) tabán (1) takácspéter (14) tank (1) tankönyv (1) távoli galaxis (1) teve (1) thehumanfish (2) thomasmenner1701 (2) thornbridge (1) Tibeer (6) tívíszerep (1) tökmag (3) tomiesjef (1) tomm (1) To Øl (2) trappista (3) treehouse (2) tréfa (4) tripel (3) tudomány (1) tuffbuzz (2) tumblr (1) turbacci (1) ugarbrewery (2) uradalmi (1) USA (4) usa (3) utassyrolli (1) v4 (1) vágott (2) valentins (1) vandálbrewing (1) vaskakas (1) vasököl (1) vélemény (1) vintage (1) vizir (1) vonat (1) webáruház (1) weihenstephaner (3) weltenburger (2) wernesgrüner (1) wheat (1) witbier (5) worldbeerawards (1) yeastside (2) zatec (1) zentus (2) zipsbrew (13) zirc (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása