Fekete korsó
"családi fekete sör", alk.: 7%, Békésszentandrás
Zsíros tapintású gigantikus zöld üveg, a műanyag csavaros kupak leszedi a bőrt a kezedről, de közben valószínűleg ő a ludas a maradék bubik elillanásában is.
Mert állott. Napoztassunk valami gyümölcsös töményet egy lavórban, ha már langyos és olajos sűrűségű, tegyük ki a legerőtlenebb nyári esőbe hígulni - bár ebbe még egy zápor sem verne életet. Nulla (nem kevés! nulla!) szénsav, nem hozza elő az ízeket, pedig talán lennének.
Felmerül a kérdés, az ingadozó minőségű házisörgyártásnak éppen egy hullámvölgyét fogtuk-e ki ezzel a palackkal, de egy korábbi, legeslegelső kóstolásról sincsenek sokkal szebb elményeink.
Ízre olyan, mint amikor a túlcukrozott szilvásgombóc alatt összegyűlik egy kis szilvalé és felveszi a szilvás-fahéjas-édes ízt. De most ebbe nem forgatjuk bele villával a lehulló morzsát, csak nyelvünkkel lapátoljuk egyre bánatosabban a szánkban. Leginkább olyan, mint a régesrég lecelofánozott szilvakompót leve, amiért gyermekkorunkban titokban osontunk be a nagyi spájzába.
Komlókutató kolléga túl eufemisztikusan írta meg, hogy szar gyenge, és aki még mindig kételkedik ebben, vegyen majd egy mini kóstolót a fesztiválon. Többet nem érdemes rákölteni.
Na jó, jó, gyenge is szar is, és ez igaz is. De akkor csekély 2 órája a főzdefeszt sajtótájékoztatóján miért volt ugyanez a sör egészen kellemes, és malackaraj birkakolbászával kitűnően harmonizáló? Hát azért kérem, mert a sör nem bor. El nem viselheti a széndioxid elvesztését, és a házisör pedig a legminimálisabb idejű állást sem. Ma frissen csapolva ittuk, és elegendő szénsavval. Tényleg jó volt, ki ne hagyja senki a kézműves sörök fesztiválján, egy kis pohárnyi próbát feltétlenül megérdemel.
Duchemin úr.
ps.
Igen, messze finomabb volt most a Kaledóniában - csapolva.
Megkövetem magam.
De a kézműves fesztivál egyszeri alkalom lesz,
utána marad a kiváncsiskodóknak a palack... :(
pável úr
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.09.16. 20:49:06
mellesleg ez a sör eleve nem annyira széndioxid dús...hamég töltögetjük is ideoda, ugyebár;-)
armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.09.16. 21:12:42
Gérard Duchemin 2010.09.16. 23:34:05
Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.17. 09:10:35
szép kis blog vagyunk! :D
Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.17. 13:19:44
amúgy az üveg barnának tűnik, nem zöldnek ;)
attól családi, hogy literes?
Gérard Duchemin 2010.09.17. 14:26:50
Gérard Duchemin 2010.09.17. 14:28:15
Ogreface 2010.09.17. 15:26:17
Serkoptató 2010.09.18. 14:43:14
A probléma sokkal inkább az, hogy a hazai kisüzemik, még nem tartják fontosnak a jó minőségű palackozást. Azt hiszik, a PET palack elég, meg az, hogy azt mondják, egy-két napon belül idd meg, mert ez élő sör.
Ha tudnának minőséget megtartóan palackozni, sokkal ismertebbek, és elismertebbek lehetnének, sokkal stabilabb piacuk lehetne. Így marad a bizalmatlanság a palackozott söreikkel szemben, mert minden vásárlás egy szerencsejáték: vagy jó sört veszel, vagy szart ugyanabból a tételből.
Példaként csak a cseh Kocourt hoznám, akik odafigyeltek a palackozásra, és viszonylagos újságuk ellenére pillanatnyilag ez egyik legjobb cseh sörfőzdeként tartják őket számon.
Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.19. 21:40:58
Gérard Duchemin 2010.09.19. 22:01:11
Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.20. 16:11:25
ha már...
folyekonykenyer.blog.hu/2010/09/20/szolgalati_kozlemeny_903
Trouble 2010.09.20. 20:51:14
Mostanába mennénk Párkányba.Segítene valaki egy kis útbaigazítással a Platan-Sheerwod-Green Pub szentháromság ügyébe!
Előre is köszönöm!