A lasagne bármely más olasz tésztaételhez képest egy fennséges plusszal rendelkezik, a tepsi szélén a tészta és a mártás is klasszul karamelizálódik, fennséges pörkölt ízhatást adva hozzá az amúgyis kellemes fűszerezéshez. Van-e ehhez jobb párosítás, mint egy kősör, amely ugyanezt a karamelles zamatot képviseli enyhébb formában. A kősörök készítése során a malátalevet felforrósított kövekkel melegítik fel. Eközben a feltüzesített kövek a cefre cukortartalmát karamellizálják. A Leikeim steinbier-je az említett íz mellett meglehetősen testes, narancsos színű, és elég édes is, de azért messze nem szirupos. Épp ideális egy tál lasagne mellé, habár egyikük a napfényes Itália szülötte, másikukat meg bőrnadrágos bajorok főzik.
Mindenestre én moccanni sem tudok a kiadós ebédet követően, úgyhogy megyek is sziesztázni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Gérard Duchemin 2010.06.07. 20:56:12
pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.08. 08:05:48
:o]
(Tom, tocc)
Én még ízlelgetem a dolgot a fejemben. Nekem a paradicsomos-sajtos lasagne mellé egyelőre inkább egy enyhén kesernyés, fűszeres barna körvonalazódik, pl Bonifatius Dunkel, de megkóstolnám a lasagne-t, amit csinálsz és akkor biztos igazat adnék. A fűszerezésen és a paradicsom milyenségén nagyon sok múlik. No meg a sajton - nem mindegy, hogy mozzarella, gran padano vagy akár trappista v. ementáli...
(Én passzírozott paradicsommal, balzsamecettel, kakukkfűvel és egy kevés sóval-cukorral csinálom a sugo-t, és gran padano-t teszek rá.)
Harald hardrode 2010.06.11. 09:34:19
Ogreface 2010.06.11. 11:37:59
Gérard Duchemin 2010.06.11. 12:41:36
Valahogy karamellesen édeskés. Nehéz étel.